joi, 28 martie, 2024

Alimente care te ajuta sa arzi grasimile

Distribuie:

Publicat:

Nu ar trebui sa pleci nicaieri fara sa ai la tine o gustare sanatoasa. Daca te izbeste foamea, ai ceva la indemana. Pe de alta parte, chiar daca ai o gustare la indemana asta nu inseamna ca vei fi si obligat sa o mananci. Alegerea gustarii potrivite poate accelera procesul arderii grasimilor (de fiecare data cand mananci rata metabolismului creste usor), ceea ce inseamna eliminarea surplusului de greutate.

Iata cateva gustari cu ingrediente ce ard grasimile:

Nuci condimentate cu chili

Potrivit unui studiu al Universitatii Harvard, femeile care mananca nuci de cel putin doua ori pe saptamana dau mai multe kilograme jos comparativ cu semenele lor care nu consuma astfel de alimente. Desi nucile sunt bogate in calorii, cercetatorii cred ca amestecul de proteina, fibre si grasimi sanatoase te ajuta sa te simti satul pentru o perioada mai lunga de timp. Iar daca vei condimenta putin nucile nu faci decat sa imbunatatesti metabolismul. Capsaicina, sugereaza cercetarile, un antioxidant ce se gaseste in ardeii iuti, creste rata metabolica si, in acelasi timp, stimuleaza creierul sa eliberareze de substante chimice care te ajuta sa te simti satisfacut.

Alune picante

O mana de alune crude peste care sa presari putina sare si cat de multa boia de ardei iute suporti te ajuta sa-ti astamperi rapid foamea si sa te simti satul pentru o perioada lunga de timp.
 
Popcorn

Nu uita, floricelele de porumb sunt din cereale integrale si contin numai 20 de calorii portia (daca nu pui unt pe ele). Insa aici vorbim de popcorn-ul facut in casa, nu de cele cumparate din magazin. De altfel, daca le inlocuiesti pe ultimele cu cele facute in casa vei reduce grasimea totala din corp si cea de pe burta, potrivit unui studiu publicat in Journal of Nutrition. Fibrele continute de floricele te ajuta sa te simti satul cu mai putine calorii.

Floricele cu cascaval

Peste floricelele proaspat facute rade putin parmezan, dar si ardei cayenne si putina sare.

Mix de cereal integrale

Adauga ¾ ceasca de cereale integrale fara adaos de zahar, insa bogate in fibre si 12 migdale. Tot acest amestec delicios contine numai 175 de calorii.
 
Cereale crocante

Cerealele crocante si sarate – o combinatie perfecta pentru toate gusturile. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img