marți, 19 martie, 2024

Alimente de post care au multe calorii. Consuma-le cu moderatie!

Distribuie:

Publicat:

Alimente de post nerecomandate, bogate în calorii, care îngrașă. Halvaua are aproape 600 de calorii la suta de grame!

Perioada postului este, pentru multe persoane, prilej de curățare spirituală, dar și de detoxificare. Numai că lipsa alimentelor de origine animală nu este întotdeauna de bun augur, cei care țin post îndreptându-și atenția spre alimente de post care nu sunt tocmai sănătoase, cum ar fi halvaua sau zacusca plină de ulei. În plus, consumul excesiv al acestor mâncăruri pune în pericol atât silueta, cât și nivelul colesterolului.

Medicii nutriţionişti atrag atenţia că postul nu presupune doar abţinerea de la alimentele din carne sau provenite de la animale, precum laptele şi ouăle.

Ei recomandă în primul rând o hidratare corectă a organismului: 1,5-2 litri de apă pe zi, pentru că procesul de detoxificare nu se poate realiza dacă avem un aport hidric redus, necorespunzător nevoilor organismului. O hidratare insuficientă favorizează intoxicarea cu propriile toxine metabolice.

Lichidele le putem lua şi din supe sau sucuri naturale. În plus, pentru ca dieta de detoxificare să ofere beneficiile dorite asupra organismului, este indicat să mâncăm cereale integrale, fructe şi legume proaspete. Proteinele ni le putem lua din nuci, alune, fistic sau migdale, pentru a mai putea echilibra necesarul zilnic, spune dr. Livia Nena, bionutriţionist.

Specialistul spune că acest stil alimentar este chiar necesar pentru fiecare dintre noi şi îl recomandă de două ori pe an.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img