vineri, 29 martie, 2024

Alimente pentru creier: Branza si vinul rosu, efecte benefice pe termen lung/ STUDIU

Distribuie:

Publicat:

Modificarea planurilor alimentare poate ajuta la minimizarea dezvoltării declinului cognitiv. Descoperirile noilor cercetări sugerează în continuare, în mod dependent de statutul de risc, că adăugarea brânzei și a vinului roșu în dieta zilnică, dar și consumul săptămânal de miel ar putea îmbunătăți rezultatele cognitive pe termen lung.

Alimentele pe care le consumăm pot avea un impact direct asupra acuității noastre cognitive din ultimii ani de viață. Aceasta este constatarea-cheie a unui studiu1 de cercetare al specialiștilor de la Universitatea de Stat din Iowa, Statele Unite ale Americii (SUA) care a fost publicat într-un articol din noiembrie 2020 al revistei „Journal of Alzheimer’s Disease”. Studiul1 este o primă analiză la scară largă, care ilustrează legătura dintre consumul anumitor alimente și acuitatea cognitivă de mai târziu.

Modificările dietei, inclusiv consumul mai mult de vin roșu și de brânză, pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta declin cognitiv întocmai cum au demonstrat rezultatele studiului, potrivit doc.ro. În fapt, rezultatele cercetării de față, au arătat că un consum constant de brânză protejează împotriva problemelor cognitive legate de vârstă, iar vinul roșu este legat de îmbunătățirea funcției cognitive.

Legătura dintre alimentație și demență

Îmbătrânirea fiziologică este caracterizată de o pierdere relativ modestă a memoriei verbale și a inteligenței cristalizate, care cuprinde fapte, experiențe și utilizarea experiențelor anterioare pentru a-ți influența acțiunile. În schimb, declinul progresiv apare în ceea ce privește viteza de procesare brută și în domeniile cognitive de ordin superior, cum ar fi funcția executivă. Funcția executivă constă în procese distincte, cu mai multe componente, cum ar fi inhibarea răspunsului, atenția, judecata și reglarea altor domenii cognitive, care de obicei ating vârfurile la sfârșitul adolescenței și prezintă un declin la mijlocul și la sfârșitul vieții.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img