vineri, 29 martie, 2024

Alimente pentru creier: Te ajuta sa combati anxietatea si stresul

Distribuie:

Publicat:

Modificările severe ale dispoziției, inclusiv gânduri suicidare, ar trebui să te trimită la medic. Dar alte forme mai ușoare pot fi ameliorate prin alimentație.

Pentru a vă menține sănătatea mintală și starea de spirit zilnic, anumite alegeri dietetice și stilul de viață pot fi de ajutor. Deși știm că somnul suficient și mișcarea pot fi un stimulent de dispoziție util, dieta poate juca și un rol în sănătatea ta emoțională.

Deci, ce ar trebui să mănânci dacă vrei să-ți susții starea de spirit într-un mod sănătos? Deși un model dietetic în general sănătos este cel mai bun pariu, există anumite alimente care au fost folosite pentru rolul lor pozitiv specific în susținerea dispoziției. Mai jos sunt opt ​​alimente care pot ajuta la menținerea unei dispoziții sănătoase și chiar la reducerea riscului de depresie și anxietate în anumite cazuri.

Păstrăv

Păstrăvul și alți pești grași sunt bogați în acidul gras omega-3 numit acid docosahexaenoic sau DHA, precum și în alți nutrienți cheie precum seleniul și proteinele. Multe caracteristici nutriționale ale peștilor grași s-au dovedit a susține o dispoziție sănătoasă și chiar pot ușura depresia, potrivit dcmedical.ro

De fapt, cercetătorii au mers până acolo încât au susținut că sentimentele de anxietate și stres pot fi ușurate prin consumul regulat de pește.

Asociația Americană de Psihiatrie vă recomandă să mâncați pește de două sau mai multe ori pe săptămână, de preferință pește gras, cum ar fi somonul, păstrăvul și macroul.

Continuarea pe eqxuils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img