News Flash:

Alimente pentru minte si suflet: Elibereaza hormonul fericirii, imbunatatind starea de spirit

23 Februarie 2021
172 Vizualizari | 0 Comentarii
shutterstock 543363793 990x660

Alimentația sănătoasă și echilibrată este esențială pentru sănătatea generală a organismul nostru. Cu atât mai mult, unele alimente ne pot oferi un impuls de pozitivitate, optimism și fericire. Cum acționează acestea asupra trupului și minții?

Nu este un secret faptul că alimentația ne poate influența și starea de spirit. Este dovedit că unele alimente ne pot face mai fericiți, în timp ce altele ne pot reduce starea de bine. Acest lucru este determinat de substanțele regăsite în fiecare aliment pe care îl consumăm, toleranța noastră pentru el și, de asemenea, chiar modul în care îl gătim.

Creierul nostru este sensibil la unele substanțe, declanșând anumiți „hormoni ai fericirii”

Creierul nostru ne determină, în mod natural, să recurgem la alimentație în momentul în care starea noastră de spirit nu este tocmai bună. Iar acest lucru este cauzat de faptul că mâncarea este un confort atât pentru suflet, cât și pentru minte. Creierul nostru asociază mâncarea cu grija și siguranța care ne era oferită când eram copiii. De aceea, multe persoane recurg la mâncatul compulsiv, sau emoțional, când trec prin diferite situații dificile.

Totuși, este important să menții un stil de viață sănătos și să știi exact ce alimente te pot ajuta să fii fericit, pentru a evita consumul alimentelor în exces.
Cori Grămescu, nutriționist și expert în fitness, ne oferă o serie de alimente care ne pot ajuta să fim mai fericiți și plini de energie, datorită substanțelor benefice pe care le conțin!

„În ton cu vremea de afară, azi este despre starea de spirit și alimentația în sezonul rece.

În sezonul rece ne simţim mai obosiţi, mai trişti şi mai lipsiţi de energie decât de obicei. Temperaturile scăzute, zilele mai scurte şi mai întunecoase şi faptul că petrecem mai puţin timp afară ne fac să ne simţim aşa, iar în sezonul rece există riscul să se acutizeze diferite stări emoţionale neplăcute.

continuarea pe exquisl.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022971 (s)