joi, 28 martie, 2024

Alimente sanatoase pe care le mananci gresit

Distribuie:

Publicat:

Modul in care ne-am obisnuit sa gatim sau sa combinam anumite alimente poate sa fie unul gresit. Sau, cel putin, putem afla ca daca am proceda intr-un alt fel este posibil sa pastram mai multi dintre nutrientii din fructe si legume. Prin urmare, iata cateva dintre alimentele sanatoase pe care poate le mananci gresit, dupa cum avertizeaza Kristin Kirkpatrick, un nutritionist celebru citat de Huffington Post:

1. Morcovii nu trebuie taiati in supa/ciorba

Potrivit specialistului, morcovii trebuie spalati, curatati si introdusi intregi in apa pentru ciorba/supa. Numai atunci isi vor pastra nutrientii intr-o cantitate mai mare. De asemenea, betacarotenul este mult mai usor absorbit atunci cand morcovii sunt gatiti, spre deosebire de cei cruzi.

2. Usturoiul trebuie zdrobit si lasat 10 minute

Cea mai buna metoda de a folosi usturoiul este aceea de a zdrobi, insa chiar daca poate faci deja acest lucru mai trebuie sa completezi cu altceva. Dupa ce ai zdrobit usturoiul, acesta trebuie lasat sa stea 10 minute, deoarece astfel se elibereaza alicina, substanta care previne aparitia bolilor de inima si fereste corpul de cancer.

3. Ceaiul negru nu se bea cu lapte si ceaiul verde nu se bea indulcit

Pentru a beneficia de efectele protectoare ale ceaiului nu trebuie sa adaugi lapte in ceaiul negru. Iar daca preferi ceaiul verde, atunci trebuie sa stii ca este de preferat sa-i adaugi putina zeama de lamaie, nicidecum miere sau zahar.

Ambele ceaiuri sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra sistemului cardiovascular, insa potrivit specialistului atunci cand adaugi lapte in ceaiul negru ii reduci efectul protector. De asemenea, cercetarile arata ca pentru a potenta efectele benefice ale ceaiului verde, cea mai buna optiune este de a-i adauga zeama de lamaie si sa eviti sa-l indulcesti. Zeama de lamaie ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor existenti in ceaiul verde.

4. Merele si perele trebuie sa fie bine coapte

Este de preferat sa lasi merele si perele sa se coaca foarte bine, deoarece ele vor avea un continut mult mai ridicat de antioxidanti, dupa cum sustine specialistul. Chiar daca iti plac merele si perele mai crocante, gandeste-te si la modul in care acestea sunt absorbite in corp si ce nutrienti aduc ele odata ce sunt ingerate. Lasa-le sa stea cateva zile la temperatura camerei sau pune-le intr-o punga de hartie la intuneric pentru a se coace mai bine inainte de a le consuma.

5. Broccoli

Modul in care mananci broccoli conteaza foarte mult, daca vrei sa beneficiezi de proprietatile lui anticancerigene. Se pare ca cea mai buna metoda de a-l manca este facut la aburi, nicidecum fiert in apa, prajit sau copt la cuptor. Numai atunci isi pastreaza nutrientii intacti si sunt absorbiti in corp. De asemenea, daca il preferi pe cel fiert in apa, atunci este bine sa adaugi fulgi de ardei iute pentru ca ii vei potenta efectul anticancerigen.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img