marți, 19 martie, 2024

Alimentele care combat inflamațiile din organism: Sunt asociate cu un risc scăzut de boli de inimă și cancer

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul verde, ardeiul și uleiul de măsline se numără printre acele alimente care ne apără organismul de inflamație.

Inflamația cronică poate duce la boală, iar stresul, nivelurile scăzute de activitate și alimentele care provoacă inflamație cresc riscul. Însă, sunt o serie de alimente care reduc considerabil riscul de inflamație cronică.

Acestea sunt:

Broccoli

Extrem de hrănitor, broccoli o legumă cruciferă din familia conopidei și a varzei. Cercetările au arătat că consumul multor legume crucifere este asociat cu un risc scăzut de boli de inimă și cancer. Acest lucru poate fi legat de efectele antiinflamatorii ale antioxidanților pe care îi conțin, potrivit dcmedical.ro.

Ceai verde

Este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le puteți consuma. Cercetările au constatat că consumul acestuia este asociat cu un risc redus de boli de inimă, cancer, boala Alzheimer, obezitate și alte afecțiuni. Multe dintre beneficiile sale se datorează proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, în special unei substanțe numite epigalocatechin-3-galat (EGCG).

Ardei

Cei grași și ardeii iuți sunt bogați în vitamina C și antioxidanti care au efecte antiinflamatorii puternice. Ardeii gras conține și antioxidantul quercetină, care poate reduce inflamația asociată cu bolile cronice, cum ar fi diabetul. Ardeii iute contribuie la o îmbătrânire mai sănătoasă.

Ciuperci

Sunt foarte sărace în calorii și bogate în seleniu, cupru și toate vitaminele B. Mai conțin fenoli și alți antioxidanți care oferă protecție antiinflamatoare. Un studiu a constatat că gătitul ciupercilor a scăzut semnificativ compușii lor antiinflamatori. Astfel, cel mai bine ar fi să le consumați crude sau ușor fierte.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img