joi, 28 martie, 2024

Alimentele care cresc riscul de cancer. ”Un consum constant si in cantitate mare devine periculos”

Distribuie:

Publicat:

Alimentatia joaca un rol extrem de important in mentinerea sanatatii intregului organism, insa, aleasa necorespunzator, aceasta poate deveni daunatoare, fiind cauza principala a aparitiei mai multor boli precum cancerul. Medicii trag un semnal de alarma cu privire la pericolele care ne pândesc si trebuie sa stim mai ales care sunt alimente cresc riscul aparitiei cancerului, dar si ce solutii avem.

”Sa nu abuzam si sa consumam produse din carne procesata in fiecare zi. La o masa nu vom mânca numai mezeluri, dar atentie, de preferat sunt cele crud-uscate, cu putine ingrediente. Trebuie sa consumam mai putin, dar de calitate. Atentie si la pateuri, mai ales cele de origine animala, dar nici cele vegetale nu sunt excluse, atentie la produsele cu foarte multa sare, tobele, caltabosii, pot avea foarte multi aditivi. Nu trebuie sa excludem aceste preparate, dar un consum constant si in cantitate mare poate duce la cresterea riscului de cancer. 

Astazi este un fenomen destul de larg raspândit, când se face o afumare improprie, chiar mai periculoasa decât cea industriala, când se face focul direct sub ele. Ard grasimile, iar fumul este cancerigen. Afumarea se face cu fum rece. Fripturile pe gratar, sub focul deschis, la fel de periculoase. Se gasesc gratare sub forma de disc. Gratarul cu focul sub carne nu este bun”, a explicat la Antena 3 profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, potrivit clicksanatate.ro. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img