marți, 23 aprilie, 2024

Alimentele care fac rău creierului: Favorizează inflamația și provoacă slăbirea memoriei

Distribuie:

Publicat:

Când vine vorba de sănătatea dvs. și a familiei dvs., alegerea corectă a alimentelor este o prioritate. Mâncarea este benefică pentru organism, dar poate fi și dăunătoare. Alegând mâncarea potrivită vă puteți simți mai bine atât fizic, cât și mental.

Deși poate fi ușor să observați alimente sănătoase, cum ar fi legume, fructe, nuci și cereale integrale, nu este întotdeauna ușor să vă dați seama care sunt alimentele nesănătoase sau chiar de-a dreptul periculoase. Pentru a vă menține corpul sănătos și a ști ce alimente trebuie evitate, am întocmit o listă cu cele mai proaste 12 alimente pentru creierul dvs.

Cele mai periculoase 12 alimente pentru creierul tău:

1. Aditivi alimentari

Aditivii alimentari prelucrați sunt pretutindeni precum laptele pentru cafea, înghețată și lapte pe bază de nuci. Pentru a evita aditivii periculoși, va trebui să înțelegeți ce citiți pe etichete. Poate părea un lucru greu, dar odată ce stabiliți acest nou obicei, acesta va deveni a doua natură.

Doi dintre cei mai răi aditivi sunt polisorbat-80 și carboximetilceluloză. Ele pot fi deosebit de dăunătoare pentru creierul tău. Potrivit Forbes, „cercetările au arătat că acești aditivi pot determina inflamația și perturba metabolismul”.

S-a demonstrat că boala Alzheimer este legată de modificările metabolismului creierului, ceea ce sugerează că acești aditivi alimentari ar trebui evitați. Pentru a vă ușura munca, căutați alimente întregi care nu au fost procesate sau ambalate pentru a vă asigura că vă protejați de aditivi.

2. Ulei de canola

Uleiurile de gătit sunt o modalitate excelentă de a obține grăsimi sănătoase în dieta ta. Mulți oameni le folosesc la salate, la prăjirea legumelor și la gătitul cărnii. Uleiul de canola este un ulei vegetal ieftin care provine din rapiță. Versatilitatea și nivelurile scăzute de grăsimi saturate îl fac o alegere populară printre mulți oameni conștienți de sănătate.

Cu toate acestea, noi cercetări au arătat că nu este cea mai bună opțiune atunci când ne uităm la sănătatea creierului. Cercetătorii au analizat modul în care uleiul de canola a afectat învățarea și memoria la șoareci și rezultatele nu au fost pozitive.

“Comparativ cu șoarecii hrăniți cu o dietă normală, cercetătorii au descoperit că șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în ulei de canola au înregistrat creștere în greutate și o memorie de lucru semnificativ mai slabă”, relatează Medical News Today.

Vă sugerăm să schimbați uleiul de canola pentru o opțiune mai sănătoasă pentru creier, cum ar fi uleiul de avocado sau uleiul de măsline.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img