vineri, 29 martie, 2024

Alimentele care îți fură energia și puterea de concentrare: Ce să mănânci mai rar

Distribuie:

Publicat:

Mâncarea te poate face să te simți energic și plin de viață sau, dimpotrivă, să îți fure energia și puterea de concentrare. Ce alimente e bine să consumi mai rar pentru a nu te simți epuizat?

O varietate de factori influențează nivelul de energie zilnic, printre care cantitatea de somn din noaptea precedentă, nivelul de stres, nivelul de activitate fizică desfășurată, precum și alimentele consumate. Mâncarea tinde să îți ofere energie, însă unele alimente pot să te păcălească: par să te revigoreze pe moment, după care te confrunți cu somnolență și o scădere a concentrării și vitalității. Care sunt acestea?

Produsele din făină albă

Produsele din făină integrală oferă organismului o sursă bună de energie, însă cele din făină albă, nu. Pâinea albă, pastele albe și chiar și orezul alb pot face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de nivelul de energie. Acest lucru este cauzat de faptul că stratul exterior al bobului de grâu care conține fibre, cunoscut sub numele de tărâță, este îndepărtat în timpul procesării. Din această cauză, boabele procesate conțin niveluri mai scăzute de fibre și tind să fie digerate și absorbite prea repede, scrie doc.ro.

Astfel, o masă sau gustare bogată în produse din făină albă creează, în general, o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge și insulină, urmată de o scădere a energiei la fel de rapidă. În schimb, produsele din făină integrală ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la menținerea energiei constantă pe tot parcursul zilei.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img