joi, 28 martie, 2024

Alimentele care îți întăresc sistemul imunitar: Sunt pline de antioxidanți, vitamine și substanțe nutritive

Distribuie:

Publicat:

Pentru a face mai ușor față sezonului rece, îți recomandăm câteva alimente care contribuie la întărirea sistemului imunitar, fiind bogate în antioxidanți, vitamine și substanțe nutritive.

Pentru a menține funcția imunitară în parametrii optimi, este nevoie de alimentație sănătoasă, de mișcare și de menținerea unei igiene corespunzătoare, precum și de evitarea unor obiceiuri nocive precum fumatul și consumul excesiv de alcool. Și vaccinul antigripal contribuie la o imunitate bună, așa că e bine să îl faci la începutul sezonului de gripă, inclusiv în luna decembrie. Așadar, e bine de reținut că sistemul imunitar se menține puternic prin ceea ce facem zi de zi, nu doar într-o anumită perioadă a anului, și că nu există ingrediente care să facă minuni de pe o zi pe alta, specifică doc.ro.

Expunerea la frig poate îngreuna, însă, funcția sistemului imunitar, într-o oarecare măsură și pentru că în sezonul rece multe persoane se confruntă cu un deficit de vitamina D, dar nu numai. De aceea, e indicat ca mai ales în această perioadă a anului să consumăm alimente cât mai sănătoase, fructele și legumele fiind pline de substanțe hrănitoare care contribuie la o stare bună de sănătate în general și la consolidarea sistemului imunitar.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img