joi, 25 aprilie, 2024

Alimentele care imbunatatesc digestia: Functioneaza ca un medicament pentru stomac si pancreas

Distribuie:

Publicat:

Enzimele digestive sunt necesare în procesul de digestie, deoarece descompun molecule precum grăsimile, proteinele și carbohidrații în molecule mai mici, care pot fi ușor absorbite.

Alimentele și lichidele pe care le consumăm sunt descompuse în corp în forme mai simple, cum ar fi proteinele, carbohidrații, grăsimile și vitaminele. Substanțele nutritive sunt apoi transportate în intestinul subțire și în sânge, unde oferă energie destinată creșterii și reparațiilor necesare în organism.

Enzimele digestive sunt necesare pentru acest proces, deoarece descompun molecule precum grăsimile, proteinele și carbohidrații în molecule chiar mai mici, care pot fi ușor absorbite. Există trei tipuri principale de enzime digestive:

Proteazele, care descompun proteinele în peptide mici și aminoacizi

Lipazele, care descompun grăsimea în trei acizi grași plus o moleculă de glicerol

Amilazele, care descompun carbohidrații precum amidonul în zaharuri simple.

Enzimele sunt fabricate și în intestinul subțire, inclusiv lactaza, maltaza și zaharaza. Dacă organismul nu poate produce suficiente enzime digestive, moleculele alimentare nu pot fi digerate corect, ceea ce poate duce la tulburări digestive, cum ar fi intoleranța la lactoză. Consumul de alimente bogate în enzime digestive naturale, precum și aportul de suplimente alimentare cu enzime, pot ajuta la îmbunătățirea digestiei, potrivit doc.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img