sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alimentele care sunt la fel de eficiente ca medicamentele in lupta cu durerile

Distribuie:

Publicat:

Pentru cei care trec prin experienţa durerilor zilnice din cauza artritei, migrenelor sau a altor afecţiuni cronice, natura le oferă alimente care pot fi de ajutor, fără efecte adverse.

Fie că este vorba de o durere a articulaţiilor după un antrenament intens sau de începutul unei răceri neplăcute, studiile ştiinţifice sugerează că anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele.

Fructele, legumele, condimentele şi seminţele pe care încercăm să le introducem în dieta noastră zilnică au şi proprietăţi antiinflamatorii!

În timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouăle, grâul, carnea şi porumbul) pot cauza inflamaţii, există dovezi că altele le pot preveni şi ameliora.

Ghimbir

Un ingredient des întâlnit în medicina tradiţională, această rădăcină este cunoscută pentru propietăţile sale anti-greaţă şi de calmare a stomacului. Însă ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare şi crampe menstruale.

Ghimbirul s-a dovedit un analgezic şi un antiinflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efecte adverse.

Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere poate diminua durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compuşi toxici cunoscuţi că provoacă inflamaţii şi leziuni la nivelul articulatiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulaţiile dureroase şi muşchi.

CONTINUAREA PE EXQUISL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img