vineri, 19 aprilie, 2024

Alimentele care te scapă de balonare: Împiedică acumularea de gaze și elimină crampele

Distribuie:

Publicat:

Balonarea stomacului poate lovi aproape aparent de nicăieri și se știe că are un efect negativ asupra vieții de zi cu zi. Din fericire, se știe că o dietă ajută la țintirea acestei afecțiuni și o transformă în trecut.

Balonarea stomacului este de obicei rezultatul consumului de alimente gazoase, dar este și un simptom al numeroaselor stări de sănătate. Când afectiunea lovește, durerea și umflarea sunt un loc comun. Care este cea mai bună dietă de urmat pentru a ajuta la eliminarea balonării?

Fibrele din alimentele vegetale sunt esențiale pentru a avea mișcări intestinale regulate și pentru a preveni constipația, care poate provoca balonare.

Unele alimente fibroase conțin oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili (FODMAP), potrivit doctorulzilei.ro.

FODMAP-urile sunt carbohidrați cu lanț scurt care fermentează rapid în sistemul digestiv.

Prin urmare, una dintre cele mai bune diete de urmat pentru a ajuta la reducerea balonării este dieta cu conținut scăzut de FODMAP.

Unii oameni au o sensibilitate la alimentele care conțin FODMAP, ceea ce le poate face să se umfle.

Dacă o persoană evită FODMAP-urile, trebuie să aleagă ce alimente fibroase mănâncă cu atenție.

Unul dintre obiectivele majore ale dietei cu conținut scăzut de FODMAP este de a reduce balonarea prin restricționarea carbohidraților cu lanț scurt din dietă care sunt fermentați de bacteriile intestinale.

Procesul de fermentație este responsabil pentru eliberarea de gaze și distensia intestinului care duce la balonare, a spus Universitatea Monash.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img