marți, 19 martie, 2024

Alimentele care vindeca un ficat bolnav – Cum iti dai seama ca ficatul tau sufera

Distribuie:

Publicat:

Un ficat suprasolicitat, obosit, gras sau mărit are nevoie urgentă de detoxifiere, însă acesta este printre singurele organe care atunci când au nevoie de ajutor nu transmit durere.

Ficatul este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt care îl face să fie printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să îl protejăm, pentru că de el depinde sănătatea noastră. Avem la îndemână câteva remedii naturale care sunt de mare ajutor pentru ficat.

Simptome care indică necesitatea de a ține o dietă de curățare

Cu toate acestea, există alte semne specifice care ar trebui să ne îndrepte urgent către o dietă de curăţare.

În această categorie intră, în primul rând, greaţa, oboseala, calitatea slabă a somnului şi migrenele, însă şi lipsa capacităţii de concentrare, stările de irascibilitate, halena şi transpiraţiile abundente şi urât mirositoare.

Specialiştii spun că un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal.

“Ficatul ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, din cauza stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot apărea probleme grave de sănătate”, explică dr.Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit adevarul.ro.

Usturoi

Există câteva alimente pe care trebuie să le integrezi în regimul tău alimentar pentru a-ţi menţine un ficat sănătos. Usturoiul conţine numeroşi compuşi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu, două ingrediente importante care protejează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Acesta acţionează ca antibiotic natural, fără efecte secundare întrucât are puternice proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene.

Usturoiul stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, ajută la scăderea valorilor glucozei serice şi a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, nu trebuie consumat în exces.

„Orice aliment consumat cu moderaţie este benefic, dar apar efecte negative când se exagerează. În primul rând, vom observa că organismul începe să miroasă a usturoi. Acest lucru este rezultatul faptului că usturoiul este secretat prin pori. Fenomenul va persista până când usturoiul va fi complet eliminat din organism. Mirosul corpului poate fi jenant şi poate provoca destul de mult stres. Problemele de digestie îşi vor face şi ele apariţia din cauză că usturoiul poate să ardă mucoasa stomacului şi să provoace durere accentuată, arsuri, flatulenţă sau diaree”, precizează specialistul.

CONTINUAREA EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img