vineri, 29 martie, 2024

Alimentul care ameliorează zeci de boli: Costă doar un leu

Distribuie:

Publicat:

Extrem de ieftina si sanatoasa, aceasta planta este folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru aromatizarea si decorarea preparatelor. Multi nu stiu ca este o incredibilă sursă de sanatate, care ajuta la traterea a zeci de boli: scade colesterolul, alunga durerile, tine anemia la distanta si previne imbatranirea.

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. Poartă și denumirile de găgăuț, pătlăgele (pl.), pătrunjică sau petersil. O leguminoasă. Grecii antici considerau că această plantă unește lumea viilor cu cea a morților.

Mai multă vitamina C decât lămâia

Deseori, pătrunjelul este subapreciat, deşi are importante calităţi nutritive şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale şi îl folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.

Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.
De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi, potrivit doctorulzilei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img