vineri, 19 aprilie, 2024

Alimentul care are un conținut mare de antioxidanți și protejează creierul: De ce e bine să îl consumi pe stomacul gol dimineața

Distribuie:

Publicat:

Oamenii au folosit mierea crudă în medicina tradițională de sute de ani. Această substanță dulce și naturală are foarte multe beneficii pentru organism.

Consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol, iar efectele pentru organism vor fi spectaculoase. Mierea crudă, care provine direct din stup, conține polen de albine sănătos, propolis de albine și o mulțime de antioxidanți.

Cercetările nu au confirmat faptul că mierea crudă are mai multe beneficii pentru sănătate decât mierea obișnuită, dar unii specialiști cred că procesarea și pasteurizarea la care este supusă mierea obișnuită diminuează multe dintre elementele benefice. Unii oameni cred că, din acest motiv, mierea crudă oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât mierea obișnuită. Principalele beneficii ale mierii.

1. Efect antioxidant

Cercetătorii consideră că unele dintre principalele beneficii pentru sănătate ale mierii provin din conținutul său de antioxidanți. Mierea naturală asigură o serie de compuși care acționează ca antioxidanți, inclusiv fitochimicale, flavonoide și acid ascorbic.

Antioxidanții reduc stresul oxidativ din organism prin absorbția radicalilor liberi. Oamenii de știință au legat stresul oxidativ de o serie de afecțiuni cronice, inclusiv de multe tipuri de cancer. Consumând o dietă bogată în antioxidanți, oamenii își pot reduce riscul de boli cronice, potrivit stiridiaspora.ro.

Unii oameni cred că pasteurizarea reduce numărul de antioxidanți din miere, ceea ce înseamnă că mierea pasteurizată ar putea să nu ofere aceleași beneficii ca și mierea crudă.

Nu există cercetări specifice cu privire la modul în care pasteurizarea afectează antioxidanții din miere, dar studiile arată că încălzirea altor alimente poate reduce conținutul lor de antioxidanți.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai puternice ‘medicamente’ naturale: De ce e bine să consumăm faguri de miere

2. Nutriție și dietă

Mierea conține substanțe nutritive specifice care o pot face să fie un adaos sănătos la dietă.

Compoziția chimică a mierii crude variază de țară și depinde parțial de tipurile de flori de la care albinele își adună nectarul. Indiferent de acești factori, mierea conține totuși compuși sănătoși, cum ar fi antioxidanți, aminoacizi și vitamine.

O lingură sau 21 de grame (g) de miere crudă conține 64 de calorii și 16 g de zahăr. Aceste valori pot varia în funcție de mărci și loturi.

Mierea naturală conține în mod natural următoarele vitamine și minerale: niacină, riboflavină, acid pantotenic, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc.

Puțin mai mult de jumătate din zahărul din miere este fructoză. Cu toate acestea, chiar și cu conținutul său de fructoză, mierea poate fi o opțiune mai sănătoasă decât zahărul de masă. Unele cercetări sugerează că mierea poate oferi un efect de protecție împotriva diabetului, iar unele tipuri de miere pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Persoanele care suferă de diabet sau care urmează o dietă cu restricție de zahăr pot alege să consume miere cu moderație pentru a evita modificări semnificative ale nivelului de zahăr din sânge. Mierea pură are un indice glicemic (IG) de 58, ceea ce înseamnă că are un efect mediu asupra nivelului de zahăr din sânge.

 

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img