joi, 28 martie, 2024

Alimentul care nu trebuie sa lipseasca din dieta saptamanala a copiilor

Distribuie:

Publicat:

Copiii care mananca peste cel putin o data pe saptamana dorm mai bine si au rezultate mai bune la scoala decat cei care nu au acest aliment in meniul lor, potrivit unui studiu publicat in Scientific Reports.

Cercetarea face legaturi intre omega 3, acizii esentiali grasi ce se gasesc in majoritatea sortimentelor de peste, si imbunatatirea inteligentei si somnul mai bun, scrie Gustarte. La studiu au participat 500 de copii chinezi cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani, care au fost urmariti pana la varsta de 12 ani. Pe parcursul monitorizarii au trebuit sa complete niste chestionare cu privire la cantitatea de peste consumata, iar la final au dat un test de inteligenta si li s-au testat abilitatile verbale si non-verbale.

Cei care au spus ca au mancat peste cel putin o data pe saptamana au avut un scor de aproape 5 ori mai mare decat cei care au zis ca nu au consumat peste niciodata sau foarte rar. Parintii au fost intrebati despre modul in care dorm cei mici si s-a tras concluzia ca introducerea pestelui in meniul saptamanal duce la o calitate mai buna a somnului.

Consumul de peşte este principala cale prin care oamenii se otrăvesc cu mercur. Tonul, tilefish, rechinul, macroul şi peştele spadă conţin cea mai mare cantitate de mercur, care poate afecta pentru totdeauna creierul şi rinichii. Somonul conţine cea mai mică cantitate de mercur. Întrucât poluarea cu mercur este globală, nicio ţară nu poate lupta singură împotriva ei.

Tratatul propus de SUA cere filtrarea emisiilor de mercur rezultate din arderea cărbunilor, reducerea folosirii mercurului în mineritul de aur şi reducerea utilizării mercurului în producerea de întrerupătoare electronice şi de baterii.

sursa: gustarte.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img