joi, 18 aprilie, 2024

Alimentul care scade pofta de dulce

Distribuie:

Publicat:

Spanacul ar putea fi o solutie pentru persoanele care doresc saslabeasca, scazand pofta de dulciuri si mancare nesanatoasa cu pana la 95%, arata un studiu al cercetatorilor suedezi.

Cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit un extract din frunze de spanac, continand membranele numite tilacoide, care creste cu 43% rata scaderii în greutate. Rezultatele au fost obtinute în urma unui studiu realizat pe 38 de femei supraponderale, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetarea arata ca folosirea de suplimente alimentare care contin tilacoide încurajeaza producerea de catre organism a hormonilor care dau senzatia de satietate si duce la suprimarea senzatiei de foame- si astfel la un control mai bun al apetitului -, la obiceiuri alimentare mai sanatoase si la o scadere în greutate mai rapida.

“Studiul a aratat ca o bautura cu tilacoide, înainte de micul dejun, reduce pofta de mancare si mentine o senzatie de satietate mai îndelungata”, a spus Charlotte Erlanson-Albertsson, profesoara implicata în cercetare.

Specialistii spun ca extractul de spanac încetineste gradual digestia, acordand suficient timp hormonului care determina senzatia de satietate sa fie eliberat în corp si sa semnalizeze creierului ca organismul nu mai are nevoie de hrana suplimentara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img