marți, 23 aprilie, 2024

Alimentul care stimulează creșterea părului. Este considerat hrană pentru podoaba capilară

Distribuie:

Publicat:

Părul lung, puternic și strălucitor este visul aproape tuturor femeilor, indiferent de vârstă. Este important să vă mențineți scalpul sănătos, dar este, de asemenea, foarte important să aveți o dietă echilibrată. Indiferent dacă ai părul uscat, încrețit, neted sau mătăsos, iată care este alimentul considerat hrană pentru el!

Fiecare șuviță de păr este alcătuită din celule care conțin o proteină dură numită keratină. Toate aceste celule trebuie să fie hrănite în mod constant cu minerale și vitamine pentru a-ți face părul lung și puternic.

Alimentul care stimulează creșterea părului

Din fericire, există un aliment pe care îl poți consuma și care face minuni pentru părul tău. Este vorba despre ouă. Bineînțeles, acestea nu trebuie să fie consumate în exces, deoarece pot crea afecțiuni.

Ouăle furnizează proteine. Părul este alcătuit din proteine, de aceea este important să vă asigurați că aveți suficiente proteine ​​în dietă. Proteina este elementul de bază al părului, iar ouăle sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de proteine.

O dietă proastă, tratamente chimice excesive, stresul, coafarea, expunerea părului la căldură, toate acestea pot distruge părul fără să ne dăm seama. Oul este bogat în vitamine care pot face părul mai rezistent la deteriorare.

Ce vitamine importante pentru păr se găsesc în ou

Gălbenușul de ou poate fi considerat un superaliment pentru păr datorită combinației unice de vitamine care se găsește în interior. Vitaminele A și E, biotina și folatul sunt doar câțiva dintre nutrienți.

Mai mult decât atât, fiecare gălbenuș de ou conține o cantitate mică, dar semnificativă, de fier. Aplicarea gălbenușului de ou pe scalp poate infuza rădăcina părului cu vitamine. Așadar, părul va crește mai puternic și va fi mai puțin predispus la rupere și cădere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img