joi, 18 aprilie, 2024

Alimentul gustos pe care il dam frecvent copiilor nostri provoaca LEUCEMIE

Distribuie:

Publicat:

Probabil una dintre cele mai comode metode de a-ti hrani copilul, mai ales dimineata, este reprezentata de celebrii crevusti, care sunt gustosi, iar sansele ca micutul tau sa il refuze sunt mici.

Afla ca studiile au scos in evidenta faptul ca binecunoscutii crenvursti cresc semnificativ riscul de cancer in cazul copiilor.

Responsabili pentru acest lucru ar fi nitritii alimentari, acei aditivi pe care producatorii ii folosesc pentru a mentine prospetimea produsului si pentru a combate botulismul. Acestia sunt folositi in majoritatea produselor ce contin carne procesata, dar relatia dintre nitriti si cancerul la copii este mai solida in cazul crenvursitilor, cel mai recent studiu dovedind ca pustii care mananca mai mult de 12 crenvursti pe luna au un risc de 9 ori mai mare de a face leucemie, noteaza nutritie.restomania.ro.

De asemenea, in cazul mamelor care mancau crenvursti in timpul sarcinii de mai multe ori pe saptamana nou nascutii aveau un risc dublu de a face tumori pe creier.In timpul procesului de gatire (fierbere, prajire, etc) nitritii prezenti in produsele din carne procesata se transforma intr-un compus cancerigen, o reactie care se intampla de fapt si in stomacul nostru, de aici venind riscul de face diferite tipuri de cancer (bucal, esofagian, de stomac si chiar de creier).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img