marți, 19 martie, 2024

Alimentul ideal în timpul verii: De ce TREBUIE să mănânci regulat pepene galben

Distribuie:

Publicat:

Fructul estival apetisant. Ce poate să fie mai bun și mai răcoritor decât o felie de pepene galben, rece, într-o zi toridă de vară? Poate înlocui o masă, ține de sete, e sățios și plin de vitamine. Este alimentul ideal pe toată durata sezonului cald.

Deși dulce și zemos, pepenele galben poate fi consumat și de diabetici, desigur o cantitate decentă.

Ajută la funcționarea normală a tiroidei

Potrivit unor studii ale cercetătorilor francezi, pulpa fructului de pepene galben conţine principii active cu structură asemănătoare tirozinei, care pot modifica activ secreţia glandei tiroidei. Mai exact, aceste substanţe influenţează direct iodarea tirozinei, procesul care ajută la fabricarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei, potrivit doctorulzilei.ro.

În cazul în care există un deficit de secreţie tiroidiană, adică hipotiroidie, principiile active din pepenele galben se fixează pe suprafaţa celulelor secretoare şi le obligă să fabrice hormoni. În cazul în care secreţia şi eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, adică hipertiroidie, aceleaşi principii blochează mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.

Asigură necesarul de vitamina A

O felie potrivită de pepene galben are numai 56 de calorii, dar îţi asigură 103,2% din necesarul de vitamina A. Atât, vitamina A cât şi beta-carotenul sunt importanţi nutrienţi pentru vedere. Astfel, potrivit studiilor, femeile care au o dietă bogată în vitamina A prezintă un risc redus de a dezvolta cataractă. Studiile arată că riscul poate fi redus cu 39% până la 50%.

Reglează tensiunea arterială

Pepenele galben conține o cincime din necesarul zilnic de fibre și ajută la realizarea unei serii de procese legate de inimă: scade nivelul colesterolului, scade tensiunea arterială, ajută la pomparea sângelui mai bine și elimină toxinele din sânge. Pepenele galben este, de asemenea, plin de potasiu și vitamina C, ambele ajutând la reglarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului de sânge către și dinspre inimă.

Combate stresul

Afecţiunile prezentate mai sus nu sunt singurele care pot fi îndepărtate graţie pepenelui galben. Specialiştii susţin că un consum regulat al acestui fruct combate cu succes stresul zilnic. Cercetătorii de la Institutul Naţional Francez pentru Cercetări Agricole susţin că antioxidanţii enzimatici, SOD, conţinuţi de pepenele galben scad nivelul proteinelor de stres care se acumulează în intestine.

În caz de constipaţie se mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, un pepene galben întreg, de dimensiuni mici.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img