vineri, 26 aprilie, 2024

Alimentul medicament pentru mame și copii: Ajută ficatul să funcționeze bine

Distribuie:

Publicat:

Sfecla roșie este o legumă foarte rezistentă și, totodată, un ajutor extraordinar pentru organism în timpul sezonului rece. Însă, această legumă se laudă cu un conținut nutrițional impresionant, ceea ce o face o alegere inteligentă pentru a fi consumată în timpul sarcinii, dar și inclusă în alimentația copiilor.

Sfecla roșie este o adevărată minune pentru sănătatea copiilor, încă din timpul vieții intrauterine. Această legumă se numără printre puținele alimente medicament recomandate femeilor însărcinate, substanțele sale active protejând bebelușul în pântecele mamei. De mai bine de 150 de ani, medicina naturistă consideră această legumă una benefică pentru sănătate, asta în principal datorită proprietăților sale vindecătoare pentru bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului, potrivit doc.ro.

Ce substanțe nutritive conține sfecla roșie?

O mulțime! Și toate foarte bune pentru tratarea sau prevenirea diverselor boli. Printre cele mai importante se numără acidul folic (vitamina B9) atât de necesar dezvoltării armonioase a bebelușului. Chiar și femeile ce doresc să rămână însărcinate sunt sfătuite să consume cât mai multă sfeclă roșie, datorită creșterii gradului de fertilitate de către aceeași vitamina B9. Sfecla roșie conține și mult potasiu, ce ajută reglarea tensiunii arteriale și protejează inima. Alte minerale care se găsesc în sfecla roșie sunt magneziu, fier, cupru, mangan, iod și zinc.

În sfecla roșie se găsește o combinație unică de sodiu și calciu (10:1), combinație care are rolul de a dizolva calciul în exces. Vitaminele sunt și ele prezente într-o gama variată și bogată, având efecte în îmbunătățirea metabolismului, combaterea anemiei și detoxifierea ficatului prin dizolvarea grăsimilor. Efectul de energizare și remineralizare a organismului este dat de vitaminele A, B, C și E.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img