joi, 28 martie, 2024

Alta ancheta deschisa in Georgia impotriva lui Donald Trump: Este acuzat de instigare la fraude electorale

Distribuie:

Publicat:

 

Fostul preşedinte american, Donald Trump, este vizat de o investigaţie în statul american Georgia, din cauza încercărilor de schimbare a rezultatului scrutinului prezidenţial, informează cotidianul The New York Times şi site-ul Axios.com.

Procuratura din districtul Fulton, statul american Georgia, a transmis miercuri solicitări mai multor oficiali, inclusiv secretarului de stat Brad Raffensperger şi guvernatorului Brian Kemp, pentru păstrarea documentelor relevante în anchetă, scrie mediafax.ro.

"Investigaţia include, dar nu se limitează la potenţiale încălcări ale reglementărilor din Georgia care interzic solicitări de comitere a fraudelor electorale, declaraţiile false adresate instituţiilor statale şi locale, conspiraţiile, operaţiunile ilegale, încălcarea jurământului de învestitură şi orice implicare în violenţe ori ameninţări asociate administraţiei electorale", arată un document emis de Procuratura districtului Fulton.

Donald Trump este suspectat că l-a sunat pe 2 ianuarie pe secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, pentru a-i cere să găsească voturi pentru a schimba rezultatul scrutinului prezidenţial din noiembrie 2020, câştigat de Joseph Biden.

Donald Trump nu a recunoscut rezultatul scrutinului prezidenţial, denunţând presupuse fraude electorale.

Solicitarea de comitere a unei fraude electorale poate atrage o pedeapsă de cel puţin un an de închisoare în statul american Georgia.

Donald Trump este vizat de o investigaţie penală şi în statul New York, pentru presupuse fraude financiare.

Dacă ar fi condamnat în aceste state, graţierea federală nu ar fi aplicabilă. În plus, în Georgia, graţierile statale nu sunt acordate de guvernator, ci de o comisie specială.

Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru "instigare la insurecţie", iar procesul se desfăşoară în Senat. Este improbabil ca fostul preşedinte al SUA să fie condamnat de Senat, întrucât este necesară majoritatea de două-treimi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img