vineri, 19 aprilie, 2024

Alte două locuri de joacă reabilitate pentru copiii Bârladului!

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, au fost terminate lucrările de reamenajare și modernizare a altor două locuri de joacă pentru copii.

Parcurile reabilitate în această a treia etapă (după reamenajarea celor din asociațiile 7 și 22 și de la nord de Școala gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”) sunt situate, unul pe raza Asociației nr. 4 iar cel de-al doilea în Parcul Teatrului „Victor Ion Popa”. Aici, fiind vorba despre cel mai mare loc de joacă din municipiu, lucrările s-au desfășurat în două etape anuale.

„Lucrările de la cele două locuri de joacă ce au fost reabilitate și modernizate s-au finalizat și au presupus înlocuirea echipamentelor existente cu unele noi, care respectă toate standardele de siguranță, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe suprafața de joacă, bănci noi și coșuri de gunoi. Pentru că, în continuare cetățenii ne cer modernizarea cât mai multor parcuri de joacă din oraș, continuăm să investim în sănătatea și bucuria copiilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Necesitatea reabilitării locurilor de joacă a apărut și în urma unei expertizei tehnice, efectuată în 2018 în privința siguranței în exploatare a echipamentelor, care a demonstrat că cele mai multe parcuri erau neconforme iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor. Actualmente, toate echipamentele de joacă sunt autorizate ISCIR. Fondurile (circa 235.000 lei) pentru reabilitarea acestor două noi locuri de joacă provin de la bugetul local.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img