vineri, 29 martie, 2024

Alte sapte cazuri de rujeola la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Sapte cazuri noi de rujeola la copii din judetul Vaslui au fost confirmate de Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi, numarul minorilor diagnosticati in luna mai cu aceasta boala ajungand, astfel, la 20.

‘Este vorba atat despre copii care nu aveau implinita varsta minima pentru imunizare, cat si despre copii ale caror familii nu s-a prezentat cu acestia la vaccinare. Facem un nou apel la parinti sa constientizeze importanta imunizarii copiilor’, a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

In cursul lunii, reprezentantii institutiei au raportat existenta a trei cazuri de rujeola la copii, unul soldandu-se cu decesul unui bebelus de 5 luni, si a altor 10 cazuri de imbolnavire. De la inceputul anului, la nivelul judetului Vaslui au fost inregistrate 37 de cazuri de rujeola. Directia de Sanatate Publica Vaslui are in evidenta 4.755 de copii din judet care nu au fost imunizati impotriva rujeolei, majoritatea provenind din mediul rural. Cei mai multi minori au ramas nevaccinati din cauza refuzului parintilor de a merge la medicul de familie, sustin autoritatile
 sanitare. De asemenea au existat si cazuri in care nu s-a facut administrarea la timp pe fondul lipsei vaccinului.

 ”Daca vaccinul este pe stoc si parintii nu ajung la cabinetele medicilor de familie, vina este a lor. Intr-adevar, partial a fost si problema lipsei produsului biologic, insa aceasta s-a mai rezolvat”, a mai declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img