miercuri, 24 aprilie, 2024

Alte sase simptome adaugate pe lista celor care indica infectarea cu noul coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Alte sase noi simptome de Covid-19. Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor din SUA au adaugat sase noi simptome listei de posibile semne ale coronavirusului. Anterior, CDC a notat doar febra, tusea si lipsa respiratiei ca simptome.

Agentia si-a actualizat insa lista pentru a include: frisoane, tremuraturi, dureri musculare, dureri de cap, dureri in gat si pierderi de gust sau miros, noteaza CBS News. Scurtarea respiratiei a fost, de asemenea, schimbata in „scurtarea respiratiei sau dificultatile respiratorii”. Lista completa este acum:

Febra
Tuse
Scurta respiratie sau dificultati de respiratie
Frisoane
Tremuraturi
Dureri musculare
Durere de cap
Durere de gat
Pierdere de gust sau miros

Alte sase noi simptome de Covid-19

In caz de COVID-19 apare rar simptomul nasului care curge, si stranutul, care nu este inca un simptom al virusului.

„Persoanele cu COVID-19 au avut o gama larga de simptome raportate – de la simptome usoare la forme severe”, se arata pe site-ul CDC. Oricare dintre cele noua simptome acum pot aparea oricand de la 2 la 14 zile dupa expunerea la virus, potrivit agentiei.

CDC recomanda persoanelor sa solicite imediat asistenta medicala daca dezvolta oricare dintre aceste semne de avertizare:

Dificultati de respiratie
O durere sau o presiune in piept persistenta
Confuzie sau ameteala la desteptare
Albastrirea buzelor sau a fetei

Dr. William Jaquis, presedintele Colegiului American de Medici de Urgenta (ACEP), a declarat in martie CBS News ca cele mai frecvente trei simptome au fost febra, tuse uscata si lipsa de respiratie. Expertii medicali spun ca durerile corporale, durerile de gat si oboseala apar uneori in caz de coronavirus, dar sunt mai des asociate cu gripa.

Alte sase noi simptome de Covid-19

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cele mai frecvente simptome sunt febra, tuse uscata si oboseala. „Unii pacienti pot avea dureri, congestie nazala, dureri in gat sau diaree”, se arata in site-ul OMS. „Aceste simptome sunt de obicei usoare si incep treptat. Unii oameni se infecteaza, dar au doar simptome foarte usoare.”

In timp ce aproximativ 80% dintre oameni se recupereaza de boala fara a avea nevoie de tratament la spital, OMS avertizeaza ca „aproximativ 1 din fiecare 5 persoane care se imbolnaveste de COVID-19 se imbolnaveste grav si prezinta dificultati de respiratie”.

„Oricine poate face COVID-19 si se poate imbolnavi grav”, potrivit OMS. „Chiar si persoanele cu simptome foarte usoare de COVID-19 pot transmite virusul. Oamenii de toate varstele care prezinta febra, tuse si dificultati de respiratie ar trebui sa solicite asistenta medicala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img