miercuri, 27 martie, 2024

Alunga depresia cu ulei de peste

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea Montreal, din Canada, sustin ca acizii grasi Omega 3, care se gasesc in uleiul de peste, amelioreaza depresia. In cadrul unui studiu citat de Reuters subiectii au fost tratati cu capsule pe baza de acizi grasi Omega 3 ori cu placebo, desi 40 la suta dintre ei luau deja antidepresive.

Pe timpul monitorizarii, oamenii de stiinta au observat ca voluntarii care au luat capsulele pe baza de ulei de peste si sufereau de depresie s-au simtit mult mai bine dupa tratamentul care a durat 8 saptamani. Potrivit expertilor, antidepresivele nu au influentat in vreun fel rezultatul studiului. Multe autoritati din domeniul sanatatii din toata lumea sfatuiesc oamenii ori sa consume din abundenta pestele uleios, ori sa aleaga varianta suplimentelor alimentare, datorita presupuselor beneficii aduse sanatatii. Studiile din ultimii zece ani au avut rezultate diverse privind beneficiile aportului alimentar de peste uleios.

Studiile arata ca uleiul Omega 3 nu combate declinul cognitiv. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Iowa a sugerat ca nivelul crescut al uleiului Omega 3 nu aduce beneficii impotriva scaderii functiilor cognitive in cazul femeilor in varsta.

Uleiurile Omega 3 protejeaza inima de stresul mental. Un studiu publicat in « American Journal of  Physiology» a aratat ca persoanele care consuma suplimente alimentare cu ulei de peste, pe o perioada mai lunga de o luna, au experimentat mai putin stres mental in masuratorile sanatatii cardiovasculare, decat cei care nu le au consumat.

Uleiul de peste cu Omega 3 ar putea reduce frecventa crizelor la pacientii epileptici. Un nou studiu pretinde ca pacientii cu epilepsie si-ar putea reduce crizele convulsive prin consumul de mici doze de Omega 3 din uleiul de peste, in fiecare zi.

Este cel mai sanatos ulei pentru inima ta si are toate beneficiile uleiului de peste

Echipa de cercetare a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii California Los Angeles declara ca descoperirile proprii pot fi de ajutor persoanelor bolnave de epilepsie care nu mai raspund la tratamentul medicamentos. Acestia si au publicat descoperirile in “ Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img