News Flash:

Am facut si noi un bine prin pierderea meciului: Romania a contribuit la ridicarea moralului armenilor, dupa infrangerea din razboiul cu Azerbaidjanul

2 Aprilie 2021
386 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161664525584774100

Rezultatele echipei naţionale de fotbal, trei victorii, dintre care una împotriva României, în primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, le-au ridicat moralul armenilor după înfrângerea din războiul cu Azerbaidjanul din toamna anului trecut, scrie AFP.

"Să câştigăm când am fost învinşi (...) Victoria echipei noastre este dedicată soldaţilor noştri, fraţilor noştri morţi" în conflictul din Nagorno-Karabah, a scris pe Facebook premierul Nikol Paşinian, scrie Agerpres.ro.

Acest război, al doilea după cel câştigat de Erevan la începutul anilor 1990, s-a încheiat cu o înfrângere umilitoare, Azerbaidjanul recucerind teritorii extinse în şi jurul Nagorno-Karabah, regiune separatistă controlată de Armenia.

Acest dezastru a declanşat o criză politică, în luna iunie fiind programate alegeri parlamentare anticipate. Criza se adaugă unor vechi dificultăţi economice, agravate de pandemie.

Pe reţelele de socializare ca şi în stradă, comentariile au fost ditirambice după ce naţionala Armeniei a învins pe rând Liechtenstein (1-0), Islanda (2-0) şi România (3-2), trecând pe primul loc în Grupa J, cu 9 puncte, devansând Macedonia de Nord şi Germania (6 puncte).

"Vieţile noastre sunt grele, nu reuşim să ieşim din starea depresivă, dar victoria echipei noastre ne-a refăcut moralul şi a arătat că putem câştiga chiar şi în faţa unor adversari puternici", a comentat pentru AFP Haciatur Haratian, un suporter de 65 de ani.

Pentru o tânără din Erevan, Anuş Serobian, 29 de ani, această victorie arată că "atunci când suntem uniţi, când formăm o echipă, câştigăm de fiecare dată".

"Poporul nostru avea nevoie de această lecţie", a spus ea.

Seria de trei succese este o premieră pentru această ţară săracă din Caucaz, aflată doar pe locul 99 în clasamentul FIFA.

Armenia, care nu a participat la niciun turneu final, mai are, din septembrie până în noiembrie, şapte meciuri în această grupă, dintre care două cu Germania, una din forţele fotbalului mondial.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051814 (s)