News Flash:

Amâni alarma și nu te trezești la timp? Trucuri care te pot ajuta dimineața

31 Mai 2021
288 Vizualizari | 0 Comentarii
trezire

Cu puțină disciplină am reușit nu numai să mă trezesc și să nu mai amân alarma, ba chiar uneori mă trezesc înainte ca ea să sune.

Sunt două tipuri de persoane dimineața: cele care întotdeauna aud alarma și se trezesc fără niciun fel de problemă și cele care nu se lasă deranjate de niciun sunet sau cel mai probabil se trezesc, opresc alarma și adorm la loc. Intri în a doua categorie, nu? Și eu, dar cu puțină disciplină am reușit nu numai să mă trezesc și să nu mai amân alarma, ba chiar uneori mă trezesc înainte ca ea să sune. Hai să-ți spun ce-am făcut și ce poți face și tu.

Creează o rutină pentru a nu mai amâna alarma

Când ai o rutină totul devine mult mai ușor și nu vei mai avea probleme cu trezitul de dimineață. Mai exact, trebuie să te culci în fiecare seară la aceeași oră, iar în timp îți va fi mult mai ușor să te trezești dimineața. În timp, vei adormi mai ușor și calitatea somnului se va îmbunătăți. Bineînțeles, ca să te asiguri că dormi suficient, asta înseamnă că trebuie să te culci mai devreme decât obișnuiești să o faci. Ține cont că pentru un adult sunt necesare 7-9 ore de somn. Dacă ți se pare dificil să adormi mai devreme, încearcă să te pui în pat cu o oră mai devreme și, treptat, mai crești cu 15 minute pe noapte. Adică, în seara asta mă pun în pat la 23:00, mâine la 22:45.

Ai grijă ce faci înainte de ora de culcare

Este foarte important ca înainte de culcare să ai un program decent, iar când zic un program decent mă refer la o dietă echilibrată, să te menții hidratat și să fai sport regulat pentru a dormi mai bine. Încearcă să eviți cofeina și optează pentru activități care te relaxează precum cititul și evită lumina albastră a dispozitivelor mobile.

COntinuarea pe csid.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027644 (s)