vineri, 29 martie, 2024

Am uitat sa MOR! Povestea INCREDIBILA a narcomanului care a ajuns MILIONAR

Distribuie:

Publicat:

In 2003, Khalil Rafati, pe atunci in varsta de 33 de ani, dormea pe strazile din Los Angeles si isi ducea traiul de pe-o zi pe alta. In fapt, povestea dramatica a acestui fost narcoman ar putea fi transformata cu succes intr-un scenariu al unui film de la Hollywood, noteaza BBC.com.

Khalil ajunsese sa doarma in cutii de carton, manca din tomberoane si facea baie pe furis in piscinele oamenilor. In cele din urma, dupa ce o doza de cocaina aproape ca i-a curmat viata si a fost salvat ca prin minune de medici, el a hotarat sa se interneze intr-un centru de reabilitare, iar dupa ce a iesit, a inceput sa plimbe caini si sa spele masini, in speranta ca va strange ceva bani. „Am fost arestat de mai multe ori decat imi pot aduce aminte. Eram un dezastru complet, traiam cu dureri insuportabile, abia puteam sa dorm“, isi aminteste Khalil. Dupa incercari esuate de a renunta la dependenta care putea sa-i curme viata, el a acceptat, la indrumarea autoritatilor, sa stea patru luni intr-un centru de dezintoxicare si a reusit, intr-un final, in 2003, sa se lase de droguri.

Adoptand un stil de viata sanatos nu doar ca a fost, poate, cea mai inteleapta decizie din viata lui, dar i-a deschis si calea catre antreprenoriat.

Khalil Rafati este fondatorul Sunlife Organics, companie specializata in productia de sucuri naturale si alimente organice. Cu o cifra de afaceri anuala de peste 6 milioane de dolari si cinci sucursale in California, compania se va extinde in viitor si in alte state din America, dar si in Japonia. Acum in varsta de 46 de ani, Khalil calatoreste prin lume cu avionul privat, insa zilele in care obisnuia sa doarma pe strazi inca ii lasa un gust amar. Khalil Rafati s-a nascut in Ohio, din mama musulmana si un tata evreu. Dupa o copilarie grea, el a decis, la 21 de ani, in 1992, sa urmeze calea actoriei si s-a mutat in Los Angeles.

Cariera de actor nu a debutat asa cum si-ar fi dorit, astfel ca a inceput sa spele masini, printre clientii lui numarandu-se Elizabeth TaylorJeff Bridges sau chitaristul de la Guns N’RosesSlash. Cu toate acestea, el a inceput in scurt timp sa consume substante interzise, iar viata sa a luat o intorsatura dramatica. „Am reusit sa strang sume mici de bani. Lucram din greu, 16 ore in fiecare zi.“

Viata i s-a schimbat complet in momentul in care s-a reintalnit cu un vechi prieten din copilarie: „Era hipiot. A inceput sa ma invete tainele unei alimentatii sanatoase, iar in acele clipe de cumpana sfaturile lui au fost extrem de pretioase pentru mine“, povesteste Khalil.

In 2007 a inchiriat o casa si si-a deschis propriul centru de dezintoxicare, numit Riviera Recovery, unde clientii plateau pana la 10.000 de dolari pentru a beneficia de facilitati. El le prepara singur sucuri din fructe exotice, pentru a-i ajuta sa inlocuiasca drogurile cu bauturi naturale, si, in cele din urma, in 2011 s-a decis sa-si porneasca o afacere in productia de sucuri naturale si alimente organice.

A infiintat prima sucursala Sunlife Organics in Malibu cu ajutorul banilor pe care ii economisise. Khalil spune ca, in primul an, compania a avut o cifra de afaceri de 1 milion de dolari. Astazi, aceasta are peste 200 de angajati si sase sucursale in California.

Pe langa Sunlife Organics, Khalil inca detine centrul de detoxifiere Riviera Recovery, iar in 2015 a lansat cartea autobiografica „I forgot to die/Am uitat sa mor“. „Nu ma consider superinteligent. Am doar o pofta nebuna de viata si o ambitie pe masura“, spune Khalil Rafati. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img