News Flash:

Amanunte incendiare! Laura Codruta Kovesi ar fi vanat-o pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru

11 Februarie 2018
954 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 sorin rosca stanescu tudorel toader cere demiterea lui kovesi 507631

Jurnalistii de la Lumea Justitiei sutin, cu documente, ca magistrata Mihaela Iorga Moraru a fost ”vanata” de mai mult timp de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi care a trimis mai multe contoale operative pe capul magistratei.  Astfel, conform site-ului luju.ro in urma verificarilor s-a constatat ca Mihaela Iorga Morarau isi facea treba. Nemultumita de rapusurile primite Laura Codruta Kovesi ii cauta, insa, ”nod in papura” si a cerut sa i se ia dosarele pe care le instrumenta.

Executia procuroarei Mihaela Iorga Moraru a inceput cu luni bune inainte ca Laura Kovesi sa o mazileasca din DNA, scriu cei de la luju.ro. Sefa DNA a dispus controale operative pe activitatea lui Iorga Moraru, insa socoteala nu s-a potrivit. Rezultatele verificarilor facute de adjunctul DNA Calin Nistor au relevat ca in activitatea lui Moraru nu au fost gasite nereguli. Concluziile nu au satisfacut-o pe Kovesi, care a dispus noi controale cu scopul de a “emite un ordin”

Lumeajustitiei.ro va prezinta dovada ca procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi urmarea de mult timp sa o inlature din parchetul anticoruptie pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru. Inscrisuri aflate in DNA, dar si la dosarul in care procuroarea Mihaela Iorga Moraru cere in instanta anularea ordinului de revocare din parchetul anticoruptie, releva ca toate controalele privitoare la activitatea Mihaelei Iorga Moraru care aveau rezultate bune erau intoarse pentru a fi refacute, astfel incat sa corespunda cu solicitarile sefei DNA, solicitari care au culminat cu impunerea unui nou control in care “voi emite un ordin” pentru revocarea procuroarei Moraru.

Documentele pe care le prezentam in facsimil in cuprinsul articolul reprezinta notele cu concluziile verificarilor privind activitatea Mihaelei Iorga Moraru in DNA si adresele pe care procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie Calin Nistor (foto stanga), cel care a si efectuat controalele, le-a transmis sefei sale Laura Kovesi (foto dreapta). Pe fiecare dintre adresele transmise cabinetului procurorului sef al DNA sunt facute mentiuni cu pixul in care sunt cerute alte controale intrucat informariile transmise de Nistor “nu corespund cu cele solicitate prin dispozitia rezolutiva”.

Astfel, in data de 24 martie 2017 procurorul adjunct al DNA Calin Nistor a finalizat controlul operativ dispus de Laura Codruta Kovesi privind activitatea desfasurata de procuroarea Mihaela Iorga Moraru stabilindu-se, printre altele ca aceasta avea un numar de 122 de cauze penale in lucru, ca exista situatii in care au fost dispuse constatari tehnico-stiintifice chiar si de 2 ani dar nu au fost efectute de specialisti, fapt care a dus la intarzierea finalizarii dosarelor, dar si cel mai important, ca “nu au fost identificate cauze de tergiversare a urmaririi penale imputabile procurorului de caz.”

Tot atunci, intrucat s-a constatat ca are prea multe cauze, Calin Nistor a dispus ca procuroarei Mihaela Iorga Moraru sa nu i se mai repartizeze dosare pana la diminuarea stocului aflat in lucru.

Masura a fost una justificata, daca tinem cont de faptul ca, din informatiile pe care le avem, dupa plecarea din DNA a Mihaelei Iorga Moraru s-a constatat ca dosarele pe care aceasta le lucra la acel moment contineau 1.200.000 de documente si 500 de volume.

Concluziile de mai sus au fost astfel transmise de Nistor, impreuna cu o adresa procurorului sef al DNA Laura Kovesi in data de 27 martie 2017. La data de 4 aprilie 2017 au fost facute insa importante mentiuni pe respectiva adresa, chiar de catre sefa DNA, Laura Kovesi, in care cerea refacerea controlului motivat de faptul ca “este putin credibil ca in toate cele 135 de dosare s-a lucrat ritmic".


S-a intocmit astfel o noua informare care continea rezultatele controlului efectuat in perioada 28 aprilie – 12 mai 2017, unde activitatea Mihaelei Iorga Moraru a fost reevaluata, conform dispozitiei rezolutive nr. 924/C/2017 a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, din data de 4 aprilie 2017.

Nici concluziile celui de-al doilea control nu au fost satisfacatoare, tinand cont de mentiunile facute cu pixul la data de 16 iulie 2017 in care s-a cerut expres un nou control pentru emiterea unui ordin.

Iata ce era notat cu pixul in data de 6 iulie 2017 pe informarea nr. 40/CI/2017 transmisa in 13 iunie 2017 de procurorul sef adjunct al DNA, Calin Nistor, catre cabinetul sefei DNA Laura Kovesi care continea rezultatele celui de-al doilea control operativ efectuat in perioada 28 aprilie – 12 mai 2017, unde activitatea Mihaelei Iorga Moraru a fost reevaluata:"Apreciez ca aceasta informare nu corespunde cu cele solicitate prin dispozitia rezolutiva si nu sunt enumerate motivele pentru care cauzele nu au fost solutionate in termene mari de timp (dos vechi de 6, 7 ani). S-a depus la cabinetul procurorului sef referatul 202/P/2017 al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate, in baza caruia s-a solicitat CSM aviz pentru revocarea din DNA a dnei Iorga Moraru.

S-a depus referatul din dos nr. 254/P/2015 si 237/P/2015 privind modul in care s-au efectuat anumite acte de urmarire penala; ca atare, fata de aceste aspecte apreciez ca se impune efectuarea unui nou control in care voi emite un ordin".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025862 (s)