joi, 28 martie, 2024

Amazon cumpără MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Amazon şi MGM au anunţat că au încheiat un acord definitiv de fuziune, prin care Amazon va achiziţiona MGM pentru suma de 8,45 de miliarde de dolari, potrivit Variety.

MGM are o istorie de aproximativ un secol de realizare de film şi completează Amazon Studios, care este concentrată pe producţia de programe de televiziune, au transmis companiile.

Amazon va ajuta „la conservarea moştenirii şi catalogului de filme MGM” şi va oferi clienţilor acces mai mare la aceste lucrări existente, informează News.eo.

Acordul cu MGM este a doua achiziţie majoră a Amazon, după cea a Whole Foods, în 2017, pentru 13,7 miliarde de dolari.

Amazon nu a precizat când va fi finalizată preluarea MGM, care trebuie să primească aprobarea organismelor de reglementare, între altele.

Metro-Goldwyn-Mayer este studioul din spatele „Pink Panther”, „Rocky” şi francizei „James Bond”, printre altele.

Sub conducerea lui Michael De Luca, MGM a pregătit câteva proiecte promiţătoare, precum „House of Gucci”, regizat de Ridley Scott, „Soggy Bottom”, de Paul Thomas Anderson, şi „Project Hail Mary”, adaptare a romanului lui Andy Weir, cu Ryan Gosling în rol principal.

În ultimii ani, divizia Amazon Studios şi-a schimbat strategia spre producţii mai comerciale, ca „Without Remorse” şi „Coming 2 America”, după ce a lansat filme premiate precum „Manchester by the Sea” şi „Cold War”.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img