joi, 25 aprilie, 2024

Amazon: Deși intensifică utilizarea roboților, compania spune că are în continuare nevoie de oameni

Distribuie:

Publicat:

Amazon intensifică utilizarea roboților, în condițiile în care creșterea vânzărilor încetinește și se confruntă cu presiuni pentru reducerea costurilor. Deja aproximativ trei sferturi din pachetele livrate de gigantul comerțului electronic au fost atinse de un fel de sistem robotizat, anunță descopera.ro.

Tehnologul șef al Amazon Robotics, Tye Brady, a declarat pentru BBC că, în următorii cinci ani, procentul roboților folosiți de uriașa companie ar putea ajunge la 100%.

Firma a refuzat să spună în ce măsură investițiile ajută la reducerea costurilor. De asemenea, angajații s-au grăbit să devieze întrebările privind rapiditatea cu care mașinile ar putea să îi înlocuiască pe omologii lor umani, menționând că 700 de noi tipuri de roluri au fost create pe măsură ce tehnologia avansează, potrivit „Locurile de muncă se vor schimba cu siguranță, dar nevoia de oameni va fi întotdeauna acolo” a declarat tehnologul șef al Amazon Robotics, Tye Brady.

Amazon plănuiește livrarea de colete prin dronă

Firma testează un braț robotic gigantic care poate ridica articole înainte ca acestea să fie ambalate în cutii – o realizare pe care directorii au descris-o ca fiind o descoperire majoră – și o mașină care se poate deplasa liber pe podeaua depozitului alături de oameni.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img