vineri, 29 martie, 2024

Amazon vrea sa devina jucator important in sistemul de sanatate

Distribuie:

Publicat:

Amazon e din ce in ce mai aproape de a indeplini dorinta fondatorului Jeff Bezos din 2016 de a fi o parte activa a sistemului de sanatate.

„Cred ca sistemul de sanatate va fi una din acele industrii care este elevata si imbunatatita de invatarea automata si inteligenta artificiala”, a spus Bezos in 2016, in cadrul Vanity Fair New Establishment Summit. „Si cred ca Echo si Alexa au de jucat un rol in asta”.

De atunci, Bezos nu a stat degeaba. In iulie 2017, Amazon a deschis un laborator dedicat inovatiilor in sanatate. Experti din lumea medicala s-au alaturat proiectului, inclusiv doctorul Martin Levine si fostul ofiter sef de informatii de sanatate la U.S. Food and Drug Administration, Taha Kass-Hout.

In februarie 2018, Amazon a intrat in parteneriat cu JPMorgan Chase si Berkshire Hathaway, pentru a forma o companie care sa reduca costurile de sanatate ale angajatilor.

Vezi si: ​Wall Street evolueaza in scadere puternica, afectata de evolutia negativa a gigantilor IT

Un alt indiciu care sugereaza ca Amazon va intra serios in industria medicala este numarul mare de experti medicali care au luat parte la a treia conferinta anuala MARS, organizata de Bezos. La aceasta conferinta se discuta despre invatarea automata, robotica si explorarea spatiului.

La conferinta, au fost prezentate nenumarate inovatii tehnologice in lumea medicala. Sonde Health a prezentat o forma de inteligenta artificiala care poate diagnostica problemele fizice si psihice prin intermediul inregistrarilor cu vocea pacientului.

Rich Mahoney, seful startup-ului Seismic, a prezentat imbracamintea care ii va putea ajuta pe batrani si pe cei care sufera de anumite dizabilitati sa aiba o mobilitate mai buna. Nu in ultimul rand, omul de stiinta specializat pe neurologie David Eagleman a prezentat o vesta care foloseste asa numita substitutie de senzori pentru a-i ajuta persoanele surdo-mute sa comunice.

Acesta a fost primul an cand Bezos a chemat reporteri la conferinta, ceea ce ar putea insemna ca ambitiile companiei nu vor mai ramane un secret pentru mult timp. Asadar, desi inca nu stim ce contributie va aduce Amazon in industria medicala, dar este posibil sa aflam curand.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img