vineri, 29 martie, 2024

Ambiţia Comisiei Europene: Vrea să interzică paiele, farfuriile de plastic, tacamurile de plastic şi beţişoarele de cafea în încercarea de a reduce poluarea

Distribuie:

Publicat:

Comisia Europeană va prezenta un proiect legislativ al unei directive prin care încearcă să reducă poluarea cu plastic în oraşe şi oceane prin interzicerea unor produse, potrivit Deutsche Welle.

Comisarii au anunţat că dacă nu se va face nimic, va fi mai mult plastic în oceane decât peşte până în 2050.

Potrivit unui raport citat de mai multe publicaţii germane aparţinând trustului Funke Media Group, oficialii europeni vor să interzică paiele, farfuriile de plastic, ustensilele de plastic, beţişoarele de cafea şi suporturile din plastic pentur baloane.

Mai mult, pentru fiecare kilogram de deşeu plastic care nu a fost reciclat, statele UE vor plătit o anumită sumă de bani către bugetul european.

Fiecare stat membru trebuie să găsească o măsură prin care să recicleze 90% din sticlele de plastic folosite în ţară, până în 2025.

În plus, Comisia propune înlocuirea paharelor de plastic şi a ambalajelor de mâncare fast food.

Ministrul de Mediu din Germanai, Svenja Schulze, consideră că planul este unul bun şi că produsele de unică folosinţă din „trebuie reglementate şi eliminate treptat la nivel european”.

sursa: zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img