vineri, 19 aprilie, 2024

Ambulante noi, puse in functiune la SAJ Vaslui

Distribuie:

Publicat:

 

In aceasta perioada, la nivel national va avea loc activitatea de receptie cantitativa, calitativa si de punere in functiune a 122 de ambulante noi, de tip C, destinate serviciilor de ambulanta si SMURD.

 

Ambulanta tip C este destinata interventiei medicale de urgenta la cel mai inalt nivel si transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotat cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva.

 

Programul de dotare cu ambulante din fonduri UE realizat prin DSU-IGSU va continua sa ajunga la peste 700 de ambulante in cursul acestui an. Ultima receptie de punere in functiune a ambulantelor s-a realizat in luna decembrie a anului trecut, unde 420 de ambulante de tip B si-au continuat drumul firesc in a salva vieti, dupa cum informeaza Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

 

Doua astfel de autosanitare cu medic au ajuns si la Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui. Ele vor fi folosite in statiile din Vaslui si Barlad.

Parcului auto al SAJ Vaslui i-au fost alocate, in total, 18 autospeciale noi. Sapte noi autospeciale de tip B 4×2 au intrat in dotarea SAJ Vaslui la sfarsitul anului 2018.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img