joi, 25 aprilie, 2024

Amețeala și întunecarea vederii atunci când te ridici brusc: Ce probleme de sănătate ar putea indica

Distribuie:

Publicat:

Mulți oameni, în special persoanele în vârstă, dar și tinerii, se pot confrunta cu o stare de amețeală temporară și întunecarea câmpului vizual atunci când se ridică brusc din pat sau de pe un scaun. Din ce cauze apare amețeala bruscă și cum se tratează?

Tensiunea arterială care scade excesiv la ridicare se numește hipotensiune ortostatică sau hipotensiune posturală. Pot apărea și alte simptome, precum confuzie sau vedere încețoșată, la câteva secunde la câteva minute după ridicarea în picioare, mai ales după ce o persoană stă culcată în pat sau așezată pentru o perioadă mai lungă. Problema se remediază prin așezarea la loc, însă sunt și persoane care pot cădea, iar unele își pierd cunoștința. Simptomele sunt adesea mai frecvente sau grave după ce oamenii au consumat alcool sau au luat o masă mai consistentă.

La tineri, simptomele pot apărea fără a avea o scădere a tensiunii arteriale. De multe ori, la copii sau tineri se pot observă creșteri ale frecvenței cardiace (tahicardie), la măsurarea în picioare; această afecțiune este numită sindrom de tahicardie ortostatică posturală. Motivul pentru care aceste persoane resimt amețeală în ciuda faptului că tensiunea arterială este normală, nu este încă elucidat. Însă nu pune sănătatea generală în pericol, potrivit doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img