joi, 28 martie, 2024

Amendamentul lui Solomon de la Barlad a fost promulgat de Iohannis: alocatiile se dubleaza

Distribuie:

Publicat:

Marti, 14 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocatiilor pentru copii. Pentru copiii de pana in doi ani, alocatia ajunge la 600 lei, iar in cazul celor peste doi ani, alocatia ajunge la 300 lei. Deputatii din Comisia de munca au votat in decembrie un amendament depus de social democratul Adrian Solomon(PSD VASLUI), prin care alocatiile copiilor se vor dubla de la 150 de lei la 300 de lei. Legea care a fost votata mai apoi in Camera Deputatilor de majoritate.

„Prin promulgarea legii privind alocatia de stat pentru copii, presedintele Iohannis a demonstrat ca intelege rolul Parlamentului in ceea ce priveste legiferarea chiar in materie bugetara. Desi Guvernul prin vocea premierului Orban precum si a mai multor ministrii a facut tot ceea ce s-a putut la nivel comunicational de a se opune maririi cuantumului alocatiei, mai exact dublarii acestuia, in urma amendamentului depus de mine si sustinut de toti colegii PSD dar si de un numar foarte mare de la celelalte grupuri parlamentare, iata ca de la 1 februarie 2020 alocatiile vor fi de 300 lei pentru copiii intre 2 -18 ani, de la 600 lei pentru copiii intre 0-2 ani precum si pentru copiii cu handicap intre 0- 18 ani. ​Orice actiune contrara prevederilor acestui act normativ realizata de Guvernul Orban de acum incolo (prorogare, abrogare, modificare) va fi o actiune indreptata impotriva copiilor nostri si a viitorului tarii noastre. E momentul sa punem copiii si educatia lor, fericirea si nivelul lor de trai pe primul loc!”, a declarat pentru bzv.ro – deputatul Adrian Solomon.
Alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani;
c) 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap

Promulgarea acestei legi vine in contradictie cu ce declara premierul liberal Ludovic Orban in urma cu putin timp, acesta afirmand ca in prezent nu sunt bani pentru a pune in aplicare aceasta masura.

Presedintele avea termen sa promulge legea pana la 18 ianuarie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img