News Flash:

Amenzile luate in strainatate nu vor mai fi pierdute in procedurile greoaie dintre state

17 Februarie 2015
1478 Vizualizari | 0 Comentarii
Gresesti afara, platesti si acasa. Amenzile de circulatie luate in strainatate nu vor mai fi pierdute in procedurile greoaie dintre state. Din luna mai a acestui an, toate statele membre UE vor putea intra intr-o baza de date comuna pentru identificarea conducatorilor auto care incalca legea

Pana acum, amenzile luate in strainatate se pierdeau in hartiile dintre tara unde era inmatriculata masina si tara unde a fost incalcata legea. Parlamentul European a adoptat insa o noua directiva prin care toate statele membre UE vor avea acces la un soft comun de comunicare in materie rutiera. Fara scrisori prin posta, fara costuri.

Spre exemplu: un sofer cu o masina inmatriculata in Romania este surprins de un aparat radar pe un drum austriac. Politistii de acolo introduc numarul de inmatriculare al masinii in baza de date a noului soft si gasesc imediat tara unde este inmatriculat autoturismul. Apoi comunica statului respectiv cuantumul sanctiunii.

Amenzile se vor plati intr-un cont oferit statului unde este inmatriculata masina de catre politistii care au emis procesul verbal.

Noua lege va intra in vigoare din luna mai a acestui an.

sursa:observator.tv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0998 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030300 (s)