marți, 19 martie, 2024

Ana Maria Matran de la Cretesti, canotoarea de aur de la Balcaniada din Macedonia: “Canotajul pentru mine a devenit un stil de viață “- FOTO

Distribuie:

Publicat:

 Ana Maria Matran din Cretesti, judetul Vaslui, este o tanara canotoare care desi are doar 17 ani, ii paseste cu pasi repezi pe urmele regretatului Ivan Patzaichin. In perioada 12-13 septembrie, Ana Maria, alaturi de colegile sale au reusit sa cucereasca medaliile de aur in cadrul competitiei Balcaniada din Macedonia la proba : “ Patru vasle”. Sportiva este legitimata la Clubul Sportiv Municipal Călărași .

Mandra vasluiana afirma ca sportul denumit canotaj a devenit pentru ea un stil de viata, iar acum se afla alaturi de colege sale si se pregatesc pentru Campionatul European de la München, Germania. Vezi mai jos intreaga declaratie a canotoarei:

“ Pasiunea mea a început acum 3 ani, la școală când domnul profesor Eugen Suciu ma selecționat pentru acest sport. La început nu știam nimic despre acest sport, dar cu timpul am învățat, iar pasiunea pentru el a devenit și mai mare. Mi-a plăcut de prima data când m-am urcat în barcă și de atunci am știut ca asta vreau sa fac pe mai departe. Drumul pana aici a fost unul foarte greu, cu foarte multe piedici pe care a trebuit sa le depășesc, multe accidentări și multe sacrificii. Canotajul pentru mine a devenit un stil de viață, unul care m-a învățat și m-a format ca om.

Sportul te învață că nu vei câștiga întotdeauna, te învață să te ridici când e cel mai greu, te învață ce este viata. Antrenantele nu au fost mereu reușite, nu întotdeauna cronometrul a arat cel mai bun timp, oboseala câteodată își spune cuvântul, dar nu am renunțat și am luptat în continuare.

Referitor la aurul câștigat, mi l-am dorit cu foarte mare ardoare, am muncit foarte mult și toate astea au dat roade. Am plecat din start cu gândul la medalia de aur și asa s-a și întâmplat. În momentul de fata alături de colegele mele ne pregătim pentru Campionatul European de la München, Germania, unde ne dorim același medalie răsunând inmul tarii noastre “ declara pentru bzv.ro Ana Maria Matran

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img