vineri, 29 martie, 2024

Ana Maria s-a stins in dureri crunte in noaptea de Inviere, dupa ce 3 spitale i-au refuzat internarea. Motivul pentru care medicii nu au vrut sa se ocupe de ea

Distribuie:

Publicat:

Lipsurile din sistemul medical au ucis inca un copil! O fetita de zece ani a murit, dupa ce a fost refuzata de trei spitale de urgenta. Suferea de o forma grava de meningita virala, iar medicii din Targu Jiu nu mai aveau solutii pentru ea. Chiar si elicopterul SMURD a refuzat sa se ridice de la sol si sa o transporte in Capitala. Cand a ajuns, in cele din urma cu o ambulanta, a fost prea tarziu.

Ana Maria Gherghitoiu avea 10 ani si era sufletul clasei de canto de la Clubul Copiilor din Rovinari. La sfarsitul lui martie, cu doar cateva zile inainte sa se imbolnaveasca, a castigat ultimul trofeu. N-a apucat sa se bucure de el. Inca din timpul concursului, fetita a dat semne de boala.

Diagnosticata de medicul de familie cu viroza respiratorie, dupa trei zile de tratament, Ana Maria a ajuns in stare grava la spitalul din oras. De la Rovinari, medicii au trimis-o imediat la Spitalul din Targu Jiu, cu suspiciune de meningo-encefalita virala. A intrat surprinzator de repede in coma.

Fara solutii in fata unui asemenea caz, medicii din Targu Jiu au cerut ajutorul celui mai apropiat centru universitar. Spitalul de Boli Infectioase din Craiova. Unde NU exista sectie de terapie intensiva. Alte doua spitale din Bucuresti, Grigore Alexandrescu si Victor Babes, au refuzat cazul. Nu aveau medici si nici aparatura potrivita, au transmis reprezentantii lor.

Timp de 10 ore, medicii din Targu Jiu au dat telefon dupa telefon in cautarea unui loc intr-un spital din Bucuresti pentru Ana Maria. Pana si echipajul SMURD ar fi refuzat sa ridice elicopterul de la sol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img