vineri, 26 aprilie, 2024

Analizele obligatorii inainte de implant dentar

Distribuie:

Publicat:

Orice interventie suplimentara pe langa insertia implantului in os prezinta niste riscuri supliementare, mai ales daca pacientul are niste deficiente organice. De aceea, inainte de procedura sunt necesare o serie de investigatii obligatorii: o hemoleucograma completa, masurarea glicemiei, nivelul colesterolului si al lipidelor, pentru a vedea daca exista risc de ateroscleroza. Fumatul si diabetul s-au numarat, initial, printre principalele contraindicatii, insa, in timp, au fost revizuite.

„Pot spune ca am cazuri de pacienti fumatori, carora implanturile le rezista de 8-10 ani, in  conditii foarte bune, fara retractii. Este important ca un fumator sa renunte la fumat in perioada in care se face osteointegrarea. Problema, atat la fumatori, cat si la diabetici, este afectarea capilarelor mici, constrictia acestora. Cum osul nu are vase de sange care sa il irige, daca este afectata circulatia de tip capilar, nu are cine sa repare osul. La fel si in cazul diabetului, care este cunoscut ca provoaca modificari ale peretelui vascular. Insa daca diabeticii reusesc sa isi mentina nivelul glicemiei 150 mg este in regula”, explica medicul stomatolog Mircea Stapanoiu, pentru adevarul.ro.

In practica medicala, nu se cunosc cazuri de rejectie a implantului, care este foarte bine tolerat de organism, spune medicul. „Cat despre limita de viata a implantului, nu exista asa ceva. Poate sa dureze mai mult ca noi”, conchide dr. Mircea Stapanoiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img