joi, 28 martie, 2024

Ananasul, cel mai bun ajutor în eliminarea deșeurilor post-digestive

Distribuie:

Publicat:

Ananasul ajuta digestia. Ananasul este un fruct tropical bogat în nutrienți, în special bromelina, o enzimă care are multe proprietăți.

Îmbunătățește digestia

În afară de minerale și vitamine, ananasul, din familia bromeliei, conține și bromelină în cantități mari în tulpina sa. Această componentă a tulpinii ananasului este esențială pentru buna funcționare a sistemului digestiv.

De fapt, bromelaina facilitează descompunerea nutrienților precum proteinele și carbohidrații. Anumiți nutrienți în timpul fermentării, uneori provoacă balonare și arsuri la stomac (uneori flatulență)

Pentru a evita toate aceste dezamăgiri, este important să consumi ananasul sau să bei sucul după o masă prea bogată în lipide, amidon sau proteine.

Așadar, dacă mancati prea mult, luați în considerare să luați ananasul pentru desert, pentru a nu vă compromite micul pui de somn.

Ananasul ajuta digestia. Ajutor în eliminarea deșeurilor post-digestive

Mulți oameni se plâng de constipație, în special după ce au mâncat alimente precum pâinea și alte mese pe baza de grâu. Ananasul este o sursă importantă de fibre, utilă pentru facilitarea tranzitului intestinal.

Are în principal celuloză, o componentă eficientă în prevenirea constipației.

Promovează detoxifierea sângelui

Ananasul ar purifica sângele din organism, promovând astfel o mai bună circulație a fluidului nostru vital.

Deci, ar fi o modalitate excelentă de a vă proteja de cheagurile de sânge în vasele conducătoare. Așadar, consumul de ananas zilnic te-ar proteja de infarct.

De fapt, bromelina din ananasul proaspăt tăiat ajută să facă sângele mai fluid. Apoi, împiedică formarea trombocitelor din sânge, reducând și inflamația venoasă din cauza trombozei.

Ananasul ajuta digestia. Calmează adesea menstruația dureroasă

Conform observațiilor științifice, bromelina conținută în tulpina ananasului are un efect calmant asupra colului uterin în timpul menstruației.

Din acest motiv, băuturile pe bază de ananas sunt desemnate însoțitoarele fidele ale femeilor predispuse la menstruatii dureroase.

Vivadiva Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img