marți, 16 aprilie, 2024

Anca Dragu: Vom trimite azi către Guvern informarea despre moţiunea de cenzură

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), a declarat marţi că pe parcursul zilei Parlamentul va trimite Guvernului informarea despre moţiunea de cenzură.

"Cu siguranţă, astăzi vom trimite către Guvern această înştiinţare, pentru o obligaţie legală în baza Regulamentului. Este obligaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor de a informa Guvernul. Noi analizăm aspectele juridice, încercăm să găsim o soluţie tehnică şi totuşi sunt şocată de această situaţie în care colegii de la PNL şi PSD găsesc de cuviinţă să blocheze un drept constituţional, acela de a depune o moţiune de cenzură. Aşteptările noastre în Birourile permanente reunite sunt ca PNL şi PSD să înţeleagă că trebuie să dea curs moţiunii de cenzură, să ajungă la prezentare, dezbatere şi vot", a afirmat marţi Anca Dragu, la Parlament.

Referindu-se la o posibilă convocare a plenului doar de către preşedinţii celor două Camere pentru citirea moţiunii de cenzură, ea a spus: "Eu cred că am găsit soluţia să facem această convocare, dar vă vom da toate detaliile după şedinţa Bpr. (…) Noi avem o obligaţie legală de a pune în circuit moţiunea de cenzură. S-ar putea să vedem că de la Opoziţie s-ar susţine această moţiune de cenzură în Parlament".

Întrebată dacă deputaţii şi senatorii USR PLUS ar avea motive să se îndoiască de faptul că ea nu ar susţine aceeaşi cauză a moţiunii de cenzură, Anca Dragu a răspuns: "Nu. Absolut niciun motiv. Nu înţeleg de ce ar face acest lucru. Este o imensă surpriză ceea ce îmi spuneţi. Nu cred că cineva se poate îndoi de faptul că fac parte încă din USR PLUS". AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img