sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Anca Serea, rapusa de durere: „Matei a murit”

Distribuie:

Publicat:

Anca Serea, sotia lui Adrian Sina si mama a sase copii, este vizibil afectata de pierderea unui copil. Vedeta a postat un articol pe blogul sau, in care a dezvaluit cazul unor bebelusi nascuti prematur, care au murit in cele din urma intr-un spital din Capitala.

Mama eroina a Romaniei trage un semnal de alarma in spitalele din Romania

Anca Serea este total dezamagita de serviciile sanitare de la noi din tara. Vedeta reclama faptul ca echipamentele medicale sunt insuficiente in maternitatile din Romania.

Vedeta sustine ca, potrivit datelor centralizate de “Salvatii copii din Romania” 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii.

„Noptile lungi de veghe, dar mai ales diminetile acelea indecise, intre vara si toamna, le-au apropiat. Una, sa-i lasam numele real, Ela, cu mainile caus, miscandu-si abia perceptibil buzele a rugaciune.

Cealalta, doctorul Adela, cu cearcane mai vechi si mai noi, ducand pe umeri povestile celorlati, mereu ale celorlati. Ela nascuse de patru zile, prin cezariana, un bot de om care cantarea putin mai mult de un kilogram.

Un kilogram si 125 de grame, i-au spus cu o precizie care i s-a parut atat de serioasa, incat rugaciunile ei erau simple: ”Mai da-i, Doamne, 10 grame. Inca 10 grame”.

Adela nu a vorbit cu ea primele trei zile, a indraznit abia in a patra dimineata sa ii puna mana pe umar, a imbarbatare: ”O sa fie bine. Au trecut zilele cele mai critice”.

Din experienta ei la maternitate, cei mai fragili copii pierd lupta pentru viata in primele trei zile, mai ales daca vin prin transfer si nu stau din primele minute in incubator.

Asa a fost cu Matei: 875 de grame de viata, ochi mari si toata disperarea mamei de a-l tine in brate, sa ii dea viata de la ea. Nu asta vrea orice mama, sa isi intareasca puiul, sa il apere, sa ii dea viata de la ea?

Matei a murit a doua zi dupa ce fusese transferat in maternitatea cu incubator. Daca s-ar fi nascut aici, poate prindea ziua a patra de viata si acum ar fi implinit, calculeaza Adela, exact doi ani si trei saptamani.

Matei a fost primul nou-nascut prematur pe care doctorul Adela l-a pierdut (…) Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic!”, a mai scris Anca Serea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img