News Flash:

Ancheta, dupa ce parintii elevilor unei clase primare au fost nevoiti sa cumpere banci

17 Decembrie 2013
4661 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevi in Banci la scoala
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a declansat, miercuri, o ancheta la o scoala din municipiul Vaslui, unde parintii elevilor unei clase primare au fost nevoiti sa cumpere banci, directorul unitatii de învatamant sustinand ca decizia a apartinut comitetului de parinti.

Reprezentantii ISJ Vaslui fac o ancheta la Scoala gimnaziala "Stefan cel Mare" din Vaslui, dupa ce parintii elevilor unei clase întai au fost nevoiti sa contribuie cu bani pentru a cumpara banci în sala de clasa.

Conducerea ISJ Vaslui sustine ca persoanele care se ocupa de buna functionare a scolii ar trebui sa interzica achizitiile din banii parintilor.

"Nu este normal ceea ce se întampla la aceasta scoala, ca parintii sa cumpere bancile pentru elevi. Unitatile de învatamant au bani pentru a face astfel de investitii, iar dirigintii sau învatatorii trebuie sa solicite directorilor sa se ocupe de modernizarea salilor de clasa. Insa, daca decizia pentru cumpararea acelor banci apartine parintilor, atunci pot sa o faca. Vom face ancheta sa vedem ce este acolo", a declarat, miercuri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Pe de alta parte, conducerea scolii din Vaslui sustine ca parintii nu au fost obligati sa cumpere banci în sala de clasa, decizia fiind luata de comitetul de parinti.

"Am discutat cu învatatoarea de la acea clasa si mi-a spus ca parintii au fost cei care au luat hotararea de a se cumpara acele blaturi care se pun pe banci, pentru a le înlocui pe cele vechi. Invatatoarea chiar a venit cu ideea de a se cumpara huse pentru a fi puse pe banci, însa parintii nu au fost de acord. In final, fiecare parinte a pus cate 20-30 de lei si s-au facut acele investitii", a precizat directorul Scolii gimnaziale "Stefan cel Mare" din Vaslui, Sorin Popoiu.

Nemultumirile parintilor privind cumpararea bancilor au aparut dupa ce, în ultima sedinta a comitetului de parinti, s-a discutat si despre intentia achizitiei unui videoproiector, pentru care fiecare din cei 28 de elevi din clasa respectiva ar urma sa contribuie cu cate 50 de lei.

judetean isj vaslui scoala gimnaziala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033569 (s)