marți, 23 aprilie, 2024

Anchetati de DNA, PREMIATI in UNGARIA! Ce se intampla in UDMR

Distribuie:

Publicat:

In  tara sunt cercetati sau trimisi deja in judecata  pentru fapte de coruptie, iar  in afara  granitelor  sunt albiti si  prezentati ca  adevarati feti-frumosi, persecutati pe  nedrept de sistem. In debut de campanie  electorala  pentru parlamentare, Guvernul ungar de la Budapesta a gasit o solutie , cel putin inedita, pentru a da  o mana de ajutor UDMR, vulnerabilizat si el, alaturi de partidele  traditionale  romanesti de  actiunile  DNA  din ultimii ani.

Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, si-a declarat sprijinul pentru liderii maghiari din Romania care sunt “persecutati nedrept sub pretextul luptei anticoruptie,”  si a premiat la  finele  saptamanii trecute, patru  lideri  importanti ai UDMR din Harghita si Covasna care, in calitate  de alesi locali,  sunt anchetati de catre procurorii DNA.

“Ceea ce se intampla este de fapt o intimidare a maghiarilor sub pretextul luptei anticoruptie. Ungaria nu-i va parasi niciodata, ei pot intotdeauna sa se bazeze pe sprijinul Ungariei,” a acuzat  Semjen, la consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc, anuntand  totodata ca Budapesta va cauta sa obtina sprijin pentru ei la toate institutiile internationale.

Conform, stiripesurse.ro, politicienii  UDMR premiati sunt Arpad Antal, primar al orasului Sfantu Gheorghe, Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc, Domokos Szoke, viceprimarul sau si Janos Mezei, fost primar al orasului Gheorghieni.

Antal Arpad este acuzat de utilizare in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, daca fapta este savarsita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Primarul Raduly Robert Kalman  este cercetat pentru conflict de interese, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2007 – 2015.

Primarul UDMR  ar fi primit mita 10.000 de euro lunar de la o firma care taxeaza locurile de parcare in municipiul Miercurea Ciuc, in schimb edilul acordand facilitati pentru concesionarea locurilor de parcare si dand dreptul acestei firme sa ii amendeze pe soferii care parcheaza neregulamentar in oras. Edilul ar mai fi primit mita 200.000 lei in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii unui magazin de materiale de constructii.  Raduly Robert Kalman este suspectat de abuz in serviciu si in legatura cu atribuirea unei locuinte ANL unui consilier judetean. Totodata, primarul ar fi conditionat atribuirea contractului pentru servicii de telefonice mobila in favoarea unei anumite companii de primirea sumei de 5.000 de euro.

De asemenea, anchetatorii spun ca in perioada 2007-2014 Raduly Robert-Kalman si viceprimarul Szoke Domokos ”au creat foloase necuvenite”  unei alte firme deoarece ar fi aprobat plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea acesteia, care a avut contract de executare a lucrarilor de cadastru general . Viceprimarul Szoke Domokos, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, ar fi favorizat S.C. Garden Center Grup din Bucuresti la atribuirea unui contract de lucrari pentru amenajarea de zone verzi, in valoare de peste 1,3 milioane de lei. Anchetatorii spun ca finantarea investitiei a fost supradimensionata de 100 de ori , astfel ca bugetul Ministerului Mediului a fost prejudiciat cu cel putin 188.011 de lei.

In fine,  fostul primarul Janos Mezei a  fost trimis in judecata anul trecut pentru ca si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind ilegal, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, instrainata catre o societate.  Fostul edil este acuzat de abuz in serviciu, santaj si instigare la delapidare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img