News Flash:

Anchete în două spitale, după ce bărbat a fost găsit mort în toaletă, fără ca familia să fie anunţată că acesta a fost transferat în altă unitate medicală

13 Ianuarie 2018
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
spital3

Sunt anchete la Colegiul Medicilor, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi, după ce un bărbat de 75 de ani a murit, după ce a fost plimbat între Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fiica bărbatului a reclamat, în plângerile depuse la Colegiul Medicilor, Direcţia de Sănătate Publică şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, că tatăl său a început să se simtă rău pe 18 decembrie 2017, când acuza o tuse seacă şi dureri în piept.

Ambulanţa sosită la domiciliul bărbatului l-a preluat şi l-a transportat la Spitalul de Pneumoftiziologie unde a fost internat cu diagnosticul de bronhopneumonie.

Familia bărbatului susţine că medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie l-ar fi transferat pe bărbat la Spitalul de Boli Infecţioase, cu suspiciunea de gripă, fără însă să anunţe aparţinătorii şi că pe 20 decembrie, bărbatul a fost găsit mort în toaleta spitalului.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, instituţia a demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă a fost respectat protocolul privind transferul interclinic.

„DSP a demarat o anchetă după ce ce am primit o reclamaţie. Vom vedea dacă a fost respectat protocolul privind transferul interclinic: dacă există un diagnostic clar, pacientul trebuie dus într-o clinică de specialitate, dacă nu se duce la Unitatea de Primiri a Urgenţe”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi unde a decedat bărbatul după ce a fost transferat de la Spitalul de Pneumoftiziolog a anunţat că acesta suferea de probleme cardiace grave şi că bărbatul avea o trimitere de la mediul de familie, eliberată pe 13 decembrie, către Spitalul de Pneumoftiziologie.

“Cu o zi înainte de internarea în spitalul nostru, pe baza unui bilet de trimitere, prin solicitare la Ambulanţă a fost direcţionat la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde a fost internat. Pacientul a stat 30 de ore în Spitalul Pneumoftiziologie şi a fost transferat după ce a fost o suspiciune din partea celor de acolo că pacientul ar avea gripă, deci s-ar putea să fie bronhopneumonie cu infecţie gripală. Nu a fost vorba de gripă. Este practic vorba de două lucruri concomitente: o infecţie bronho-pulmonară severă şi problemele cardiace cronice”, a declarat, la rândul său, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Mihnea Hurmuzache.

În acest caz au fost demarate anchete şi la Colegiul Medicilor Iaşi şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, după plângerile înaintate de fiica bărbatului plimbat între spitale.

 

sursa: Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1783 (s) | 34 queries | Mysql time :0.075800 (s)