marți, 19 martie, 2024

Andreea Balan, operata de urgenta. Medicul iesean Tudor Ciuhodaru: Este o stare critica

Distribuie:

Publicat:

Andreea Balan a suferit o noua interventie chirurgicala dupa ce a fost operata in urma unui stop cardio-respirat suferit in timpul celei de-a doua nasteri. Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat interventia artistei si ceea ce i se poate intampla.

''Nasterea prin cezariana este o interventie chirurgicala complexa, iar in perioada imediat urmatoare acestui eveniment ar trebui sa fie o simpla monitorizare. Complicatiile de acest tip, hemoragic, nu sunt o surpriza, sunt suficient de frecvente, iar de aceea trebuie ingrijit cu mare atentie plaga operatorie. In afara de regulile de ingrijire stricte, de curatarea cu betadina, se poate ca la un moment dat sa se intample acest hematom la nivelul plagii operatorie care necesita interventie de urgenta in sensul urmaririi si refacerii structurii'', a declarat Tudor Ciuhodaru, prezent prin legatura telefonica, la Antena 3. 

Hematomul poate fi provocat si din vreo culpa medicala?
''Imi este greu sa spun asta intr-o astfel de situatie. Orice situatie de acest gen trebuie analizata, dar este o complicatie frecventa dupa astfel de interventii. Daca vorbim despre o cezariana de urgenta care a necesitat masuri de resuscitare, manevrele au fost facute cu maxima viteza pentru salvarea vietii, se poate lua in calcul o astfel de situatie. Dupa o interventie de cezariana sau nerespectarea repaosului poate sa duca la un astfel de hematom in zona interventiei chirurgicale, iar cei care o monitorizeaza acum vor evalua cat se poate de corect gravitatea si ceea ce a determinat-o'', a spus medicul.

Ii poate pune viata in pericol?
''Stopul cardio-respirator resuscitat este o stare critica, fara discutie, iar cu alte patologii asociate poate sa aiba un prognostic cel putin rezervat de o astfel de evolutie, chiar si la pacientii sanatosi, cu o alta patologie se poate suprainfecta si poate duce la alte complicatii. Interventia rapida poate solutiona aceste lucruri si sa nu se ajunga la complicatii de alt tip'', a adaugat medicul Ciuhodaru, in emisiunea ''Previziuni'', la Antena 3.

Potrivit spynews.ro, medicii au descoperit ca s-au format niste hematoame sub operatia pe care a suferit-o cand a nascut, motiv pentru care s-a intervenit urgent, fiind nevoie de inca o interventie chirurgicala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img